Ressam Gülümay Çiraz, 'Sanatın birleştirici ve bütünleştirici bir gücü var'

Ressam Gülümay Çiraz, tuval üzerine karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'Ayıntab Bastası' temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverle ile buluşturdu.

Ressam Gülümay Çiraz, 'Sanatın birleştirici ve bütünleştirici bir gücü var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülümay Çiraz, sergi açılışında yaptığı konuşmada “Toplumların gelişip ilerlemesinde önemli bir yeri olan sanatın birleştirici ve bütünleştirici bir gücü var” dedi.

Sergiyi izleyen sanatseverlerin duygu ve düşüncelerin zaman içinde nasıl evrildiğini keşfedeceğini anlatan Çiraz, “İçsel dünyamın derinliklerini sanatseverler ile paylaşacak, birlikte bir sanat yolculuğuna çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Deneyimlerin sanatını zenginleştiren ve farklı perspektiflerle tanışmasına olanak tanıyan unutulmaz anılara dönüştüğünü dile getiren Çiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatın türevli olması beklenmektedir. Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu olduğu gibi gördüğümüz nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırır. Aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılır. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge yaratmamıza yardımcı olur.

Başlangıçta gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok daha farklı bakış açısı sergilediğini görebiliriz. Oluşum sürecindeki duygu, düşünce ve zaman kavramları bütüne ulaşmamızı sağlar. İçsel dünyamızdaki duygu derinliği anlatmak istediklerimizi bizden bağımsız değerlere dönüştürür ve bütünselleştirir.”

Doğup büyüdüğü Gaziantep’te sergi açarak en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çiraz, “Eserlerime ev sahipliği yapan SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ressam Nurten Çatıkkaş Kale, Zeugma, Fırat’ın Gerdanlığı yayını Çiraz’a takdim etti.

Sergi açılışına SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Gül Öztürkmen Demir, Hüseyin Eroğlu ve sanatseverler katıldı.

Gülümay Çiraz’ın, Gaziantep’in plakasından esinlenerek 27 eserinin yer aldığı “Ayıntab Bastası” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 23 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.
 

Bakmadan Geçme