• Haberler
  • Gündem
  • Hafize Gaye Erkan ayrıldı, yerine Fatih Karahan atandı

Hafize Gaye Erkan ayrıldı, yerine Fatih Karahan atandı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yerine Merkez Bankası Başkanı olarak Fatih Karahan atandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan’ın aldığı kararla ilgili olarak “Tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda ise Erkan'ın "görevden alındığı" belirtildi.

Erkan, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir." Dedi.

Erkan, "Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığın internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" dedi.

Erkan'a hizmetleri için teşekkür eden Şimşek, “Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme