Rektör Bakan: 'Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz'

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Bakan, mesajında: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasının 104. yılını tebrik ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

TBMM; aziz vatanının işgale maruz kaldığı, Türk milletinin ise bağımsızlığına kastedildiği çok karanlık bir dönemde kurulmuştur. Anadolu’nun her köşesinden Ankara’ya gelen birbirinden fedakâr temsilcilerin oluşturduğu bu meclis, Mustafa Kemal’in liderliğinde Türk İstiklal Savaşı’na öncülük etmiş, kahraman ordumuzun destansı mücadelesi ile de Türk milleti bağımsızlığına kavuşmuştur. 

Bir asırı aşkın süredir milli iradenin yegâne tecelli ettiği yer olan TBMM, icra ettiği yasama görevi ile demokrasimizin ayrılmaz bir parçası, aynı zamanda ülkemizin en müstesna kurumlarından biri olmuştur. Açılışından bu güne kadar geçen süreçte, Türkiye’nin kalkınması ve gelişimi yolunda en önemli karar alıcı merkez olan TBMM’nin, yarınlarımızda da üstlendiği vazifeleri yerine getireceğine, milletimize aydınlık bir gelecek sunmak için çalışmalarına devam edeceğine olan inancımız tamdır.

Bilindiği üzere TBMM’nin açıldığı 23 Nisan günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. Mustafa Kemal’in bu anlayışı; ülkemiz ve milletimizin aziz vatanın üzerinde ilelebet yaşamasında, yarınlarımız olan çocuklara duyulan inancın en önemli göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi, kuruluşundan bu güne değin meclis çatısı altında görev yapan, milletimizi temsil etmek gibi ulvi bir görevi ifa eden tüm milletvekillerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” Dedi.

Bakmadan Geçme