Özel Karaelmas Expresi seferlerine başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zonguldak Valiliği, TCDD ve ticaret ve sanayi odasının işbirliğinde geliştirilen önemli bir projenin müjdesini verdi.

Bakan Kacır, Zonguldak’da Kalkınma Ajansı Zonguldak Projeleri Açılış Törenine katıldı.  “Batı Karadeniz’in ‘kara elmas’ misali parlayan şehri Zonguldak; her zaman çalışmanın, alın terinin, emeğin diyarı olmuştur” ifadesini kullan Bakan Kacır, “Madenlerde ve demir-çelik fabrikalarında çalışan işçilerin başlarındaki baret, ellerindeki kara, bu şehrin üretim gücünün sembolüdür” dedi. 

Yaptıklarımız saymakla bitmez

Bölgenin dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla Zonguldak’a yapılan hizmetlere değinen Kacır, “Zonguldak’ımızı ‘Türkiye Yüzyılı’nın öncü şehirlerinden biri haline getirmeye devam ediyoruz.  Son 22 yılda; şehrimizde 87 milyar lira sabit yatırım için 541 yatırım teşvik belgesi düzenlerken, 19 bin 300’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. Zonguldak’a 1 organize sanayi bölgesi, 2 sanayi sitesi ve 3 endüstri bölgesi kazandırdık.  22 yıl önce Zonguldak’ta KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ’lerin sayısı sadece 30 iken, AK Parti hükümetleri döneminde bu sayıyı 1,3 milyar lira destekle 11 bin 250’nin üzerine çıkardık. Zonguldak’a 1 teknopark, 2 Ar-Ge ve 1 tasarım merkezi kazandırdık.  TÜBİTAK programlarıyla 158 proje ve 476 bilim insanımıza 323 milyon lira destek sağladık. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızla şehrimizde 334 projeye 968 milyon lira destek verdik. Zonguldak için yaptıklarımız saymakla bitmez.” dedi.

Kadınlarımızın iş gücünde aktif rol almasını sağlıyoruz

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı destekleriyle Zonguldak’ta hayata geçirilen 12 projenin açılışı için bir arada olduklarını belirten Kacır, “Kalkınma ajansımızın 135 milyon lira desteğiyle hayata geçirdiğimiz bu projelerle; Siber güvenlik, yazılım, robotik sistemler, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi yenilikçi teknolojilerde ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını oluşturuyoruz. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını destekliyoruz. Oluşturduğumuz laboratuvar ve atölye altyapısıyla insansız hava araçlarının üretimi ve geliştirilmesinde yetkin, geleceğin mühendis ve teknisyenlerini yetiştiriyoruz. Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ve Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde kurduğumuz tesislerle şehrimizdeki planlı sanayi alanlarında çevreci, verimli ve sürdürülebilir üretim altyapısını güçlendiriyoruz. Üzülmez Kültür Vadisi projemizle şehrimizin turizm potansiyelini ortaya çıkarıyoruz. Arıcılığı ve artizan ekmek üretimini destekleyen projelerle kadınlarımızın iş gücü piyasasında daha aktif rol almasını sağlıyoruz.” ifadesini kullandı. 

Müjdeyi verdi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zonguldak Valiliği, TCDD ve ticaret ve sanayi odası işbirliğinde geliştirilen bir projenin müjdesini veren Kacır, “Bu proje ‘Özel Karaelmas Expresi.’ Yarın yani 8 Mart’ta Ankara’dan kalkacak Çankırı, Karabük ve Zonguldak illerimize ve ilçelerimize uğrayacak olan trenimiz Batı Karadeniz’imizin doğal güzelliklerini temaşa ettirmek ve şehirlerimizin önemli unsurlarını vatandaşlarımıza tanıttırmak için önemli rol üstlenecek
 

Bakmadan Geçme