• Haberler
  • Yaşam
  • Kızılaycılar, Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı

Kızılaycılar, Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı

Kızılaycılar, gönüllüler ile birlikte Cumhuriyetin 100. Yılı ve Kızılay Haftası dolayısıyla Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı.

“Kızılay” adını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan ve kendisine ismini veren Gazi Mustafa Kemal’i Derne Cephesinde tedavi etme onurunu da üzerinde taşıyan Kızılay’ın çeşitli kademedeki mensupları ile gönüllüleri, Cumhuriyetin kurucusu ve Kızılayın ismini veren Atatürk’ü anmak, Cumhuriyetin 100. Yılı ile Kızılay Haftası’nı kutlamak, yardımlaşma ruhunu yansıtan Kızılay’ın varlığını hatırlatmak amacıyla Anıtkabir’de buluştu.
 
Aslanlı yoldan yürüyerek Büyük Önder Atatürk’ün huzuruna çıkan ve mozoleye çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan Kızılaycılar, tören alanında açtığı dev Atatürk portresi ve Türk bayrağı ile Cumhuriyet’in kurucularına ve Kızılay’a varlığıyla güç verenlere şükranlarını sundu.
 
Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Türk Kızılay Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, şu satırları kaleme aldı: “Aziz Atatürk, büyük bir mücadele ile kurduğunuz Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutladığımız günlerde ebedi istirahatgahınızda olmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Cumhuriyet mücadelesini birlikte verdiğiniz Hilal-i Ahmer kadrolarının torunları, aynı istiklal ruhuyla huzurlarınızda bulunuyor. Zat-ı alinizi Trablusgarp'ta tedavi eden Kızılaycılar, bugün de dünyanın dört bir yanında mazlumların yaralarını sarıyor. Kızılaycılar, sizden aldıkları isimlerini gelecek nesillere taşımak için içinde bulunduğumuz haftayı 'Kızılay Haftası' olarak kutluyor. Türk Kızılay olarak, yardımseverlerimizin ve gönüllülerimizin desteğiyle, ihtiyaç sahiplerine umut olma ve yardım elini uzatma amacıyla büyük bir azim ve inançla çalışıyoruz. Vatan toprağımız için canını vermekten çekinmeyen tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”
 

Bakmadan Geçme