Kahramanmaraş'ta deprem şehitleri, düzenlenen programla anıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve KSÜ Kahramanmaraş Edebiyat İncelemeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (EDEM) iş birliğinde 6 Şubat Deprem Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı, SEM Müdürü Doç. Dr. Selim Somuncu, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Hidayet Bağcı, personeller ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, KSÜ Merkez Camii müezzini Ramazan Akgül’ün şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Ersin AKINCI “Deprem hepimizde derin yaralar açtı. Çok yakın mesai arkadaşlarımızı, personellerimizi ve öğrencilerimizi kaybettik. Depremle birlikte bizden ayrıldılar. Çok acı günler yaşadık. Türk Milletinin acılarını kalbine gömüp bir an evvel ayağa kalkarak hayat mücadelesine devam etmek gibi bir özelliği var. Depremde bir kez daha bu özelliğine tanık olduk. Üniversitemiz 30 bine yakın depremzedeye ev sahipliği yaparak şehrin moral merkezi oldu. Bizlere şehitlerimizi anma fırsatı veren SEM ve EDEM işbirliğinde gerçekleştirilen bu programda emeği geçenlere teşekkür eder, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı; geriye kalanlara da sabırlar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Program açılışında konuşan SEM Müdürü Doç. Dr. Selim Somuncu ise “Depremin ardından yaşanan acıları ve şehit olan tüm canlarımızı unutmamak gerektiğine inanıyorum. Acıları unutmayalım ki böylesi acılar bir daha yaşanmasın. Sevdiklerimizle olan hatırları unutmamalı onların anılarını yaşatmalıyız. İnsanı hayatın merkezine alan kadim medeniyetimizin sosyal alandaki öğretilerinin en büyüğü hiç şüphesiz yas kültürüdür. Acının nasıl yaşanması gerektiği konusunda medeniyetimizin bir edep bir erkân tavsiyesi olmuştur. Bizler de bugün deprem şehitlerinin yakınları olan sizlerle yaşanan acıların unutulmaması ve hatıraların diri tutulması için bir araya geldik. Tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ deprem şehitlerinin isimlerinin yer aldığı ‘Eğitime Adanmış Ruhlar’ adlı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Programda, Edebiyat Bölümü öğrencisi Hatice Aleyna Yavuz, Şair Nurcihan Kızmaz’ın yazmış olduğu 04:17 şiirini seslendirmesinin ardından, 6 Şubat depremlerinde şehit olan personel ve öğrenciler için anma konuşmalarına geçildi.

Anma konuşmaları akabinde depremde hayatını kaybeden KSÜ Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Ferhat Ağca’nın kaleme aldığı ‘Bakışına’ adlı şiirin Edebiyat Bölümü öğrencisi Zehra Boyraz tarafından okunması ile program son buldu.
 

Bakmadan Geçme