Kahramanmaraş sanayisi için atılacak adımlar belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın deprem üssü Kahramanmaraş'ı ziyareti kapsamında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda atılacak adımlar ele alındı.

64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İlçe Belediye Başkanları, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varan, atılacak adımları tek tek sıraladı.

Kahramanmaraş’ta Sanayi ve Teknoloji alanında atılacak adımlar ise şöyle belirlendi:

1-Küçük üretici esnaf için bir yıl geri ödemesiz, vadesiz 10 yılda geri ödemeli (faizsiz) kredi verilecek. 

2-Bu krediler, Küçük işletmeler için 250 Bin, orta ölçekli işletmeler için 500 Bin,  Kobi düzeyindeki işletmeler için 1 Milyon lira olacak.

3-Altıncı bölge teşvikleri, deprem olan 11 ilin zarar gören ilçelerinde de uygulanacak. 

4-Kahramanmaraş'ın bütün ilçeleri bu imkândan yararlanacak. Plastik ve iplik üretiminde yenilenecek makinalar ve inşaatlar teşvik programına dahil olacak.

5-Teknik Makina Sanatkarları ve sanayi Kooperatifinin yeni yapılan binalarının bitirilmesi sağlanacak. Bu kapsamda kredileri yüzde yüze çıkarılacak ve kalan kısımlarının yapım işi bakanlık tarafından tamamlanacak.

6-Altınşehir’in tekrar faaliyete geçmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tüm desteğini verecek.

7-Küçük Sanayi Sitesinde ve diğer sanayi kuruluşlarında yıkılan ve ağır hasarlı işyerlerinin mümkünse yerinde yeniden inşasının yolu açılacak.
 

Bakmadan Geçme