İtiraz süreci başladı, Vatandaşlar haklarını E-Devlet üzerinden de takip edebilecek

Son deprem felaketiyle sarsılan bölgelerdeki vatandaşlar için önemli bir süreç olan hak sahipliği başvuruları değerlendirme aşamasına geldi. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından etkilenen illerde, 26 Mart 2024 tarihinde ek bir günlük süre verilerek başvurular alınmıştı.

Başvuruların titizlikle değerlendirilmesinin ardından, sonuçlar 19 Nisan 2024 tarihinde ilan edildi. Ancak, değerlendirme sonuçlarına itiraz etmek isteyen vatandaşlar için yeni bir süreç başladı. İtirazlarını iletmek isteyenler, 19 Nisan 2024 ile 5 Mayıs 2024 tarihleri arasında belirtilen başvuru noktalarından veya e-devlet üzerinden itirazlarını yapabilecekler.

Başvuru noktaları arasında AFAD İl Müdürlükleri, kaymakamlıklar ve AFAD koordinasyon merkezleri bulunuyor. Ayrıca, vatandaşlar e-devlet üzerinden de haklarını takip edebilecekler.

Hak sahipliği ek süre hakkında Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen illerde yürütülen hak sahipliği çalışmalarında 26 Mart 2024 tarihinde 1(bir)günlük ek süre verilerek başvurular alınmıştır. Başvurular değerlendirilmiş olup,19 NİSAN 2024 tarihinde mahallinde ilana çıkılmıştır. 

Değerlendirme sonucuna itiraz edecek olan vatandaşlarımız 19.04.2024 ile 05.05.2024 tarihleri arasında belirtilen başvuru noktalarından ve e-devlet üzerinde itirazlarını yapabileceklerdir.

Başvuru Noktaları

AFAD İl Müdürlüğü, Afşin Kaymakamlığı, Türkoğlu Kaymakamlığı, Andırın Kaymakamlığı, Pazarcık Afet Koordinasyon Merkezi, Çağlayancerit Kaymakamlığı, Nurhak Kaymakamlığı, Ekinözü Kaymakamlığı, Elbistan Kaymakamlığı, Göksun Yan Tepe Mahallesi Yan Tepe Geçici Konaklama AFAD Bürosu ve E- Devlet.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme