İçişleri Bakanlığı'ndan, 4/B sözleşmeli personel alımına ilişkin duyuru

İçişleri Bakanlığı, 11-15 Nisan 2023 tarihleri arasında başvurularını topladığı merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdama ilişkin kamuoyu açıklaması yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere muhtelif pozisyon unvanlarına toplam 335 adet personel alımı için 11-15 Nisan 2023 tarihleri arasında başvurular alınmış ve başvuru süreci tamamlanmıştır.
 
Adaylar ilan edilen pozisyon unvan sayısının 4 katına girip giremediği bilgisini e-Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden görebileceklerdir. 
İlan edilen pozisyon unvan sayısının 4 katı arasına giren adayların başvuruları, modülde yer alan başvuru belgeleri üzerinden ilgili sınav komisyonunca kontrol edilecektir. Yapılan inceleme sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları red edilerek SMS ve e-posta ile ilgili adaylara bildirim yapılacaktır. Bu nedenle adayların süreci titizlikle takip etmeleri gerekmektedir.
 
Bakanlığımız resmi internet sayfasından yayımlanan duyurular ile e-Devlet üzerinden “Başvurularım” sekmesinde durum bilgisinin takip edilmemesi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adayların kendileri sorumlu olacaktır.”

Personel Genel Müdürlüğü başvuru takibi

Bakmadan Geçme