Erdoğan: Kahramanmaraş, geçmişte siyasi ve sosyal fay hatlarında yapılan tahriklerin acısını çeken bir şehir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ın sadece depremin değil, geçmişte siyasi ve sosyal fay hatlarında yapılan tahriklerin acısını çeken bir şehir olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Onikişubat ilçesindeki Hanefi Mahçiçek Stadyumu alanına kurulan Baykar Konteyner Kenti'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin ardından arama kurtarma faaliyetleriyle acil yardım ve geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanmasıyla enkaz kaldırma ve kalıcı konutların inşasıyla geceli gündüzlü çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çok geniş bir yıkım alanına ve ağır kayıplara rağmen bu yükün altında kalmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketini, devlet ve millet olarak sergilenen asrın dayanışmasıyla göğüslediklerini anlattı.

Birilerinin tekrar, eski Türkiye'nin diğer tüm hastalıkları gibi bu konuları da kaşımanın, insanları birbirine düşman etmenin peşinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumsal barışın ve kardeşliğin bozulmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin 21 yıllık emeğinin mahsulü demokrasi ve kalkınma kazanımlarına el uzatılmasına da göz yummayacaklarını, ülkenin ve milletin geleceğine teminat olan "tek millet, tek bayrak, tek bayrak" şiarıyla hareket edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece bütün oyunların üstesinden geleceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletle birlikte terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele verdiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Milletimizle birlikte bu terör örgütlerini Cudi'de, mağaralara gömdük mü? Gabar'da gömdük mü? Tendürek'te gömdük mü? Bestler Deresi'nde gömdük mü? Hiç endişeniz olmasın, bundan sonra da bu terör örgütlerini gömmeye devam edeceğiz. Asıl bunların rahatsızlığı nerden? Şimdi Kandil destek veriyormuş. Hâle bak. Kandil'den terörist başları bay bay Kemal'e destek veriyor. 'Biz diyorlar bay bay Kemal'in yanındayız.' Ne kadar güzel, iyi ki bunu söylüyorlar. Benim milletim de bu teröristlerin destek verdiği CHP'ye, İP'e, HDP'ye destek vermeyecektir. Diğerlerini saymaya gerek var mı, yok. Hep birlikte Cumhur İttifakı'nın sapasağlam yanında yer alırsak, dimdik durursak 14 Mayıs inanıyorum ki bizim zaferimizle neticelenecektir. Bu terör örgütleri ve emperyalist kan emici destekli, tek parti faşizmi artığı zihniyeti, hep beraber sandığa gömmeye var mıyız? Maraş'ın her mücadelemizde olduğu gibi 14 Mayıs'ta da en güçlü şekilde bizim yanımızda yer alacağından şüphe etmiyorum."
 

Bakmadan Geçme