Bakan Kurum: 11 İlimizde acı hatıraları inşallah hep birlikte sileceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş'ta gerçekleşen Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'ndeki konuşmasında, 'Aziz şehirlerimizi ayağa kaldıracağız.' mesajı verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kahramanmaraş ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Belpınarı köyünde gerçekleşen Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı.

“Asrın felaketi” Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türkiye’nin devlet ve millet olarak el ele verdiğini söyleyen Bakan Murat Kurum: “Biz gönül sevdamız olan Kahramanmaraş’ımızı da kahramanlar yurdu Gaziantep’imizi de Nurdağı’ndan Araban’a, İslahiye’den Şahinbey’e kadar her bir karışını seviyoruz.  Biliyoruz ki sevdamız ne kadar büyükse, emin olun ki imtihanımız da o kadar büyük demektir.” dedi. Sarılmaz denilen yaraları saracaklarını ifade eden Bakan Kurum, “Kardeşlerim biz inanıyoruz, kararlıyız. Bu aziz şehri, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin emaneti Gaziantep’imizi ‘Türkiye Yüzyılı’nın lokomotifi yapacağız. İnanıyorum ki Gaziantep’imiz milletimizin gönlüne boş vaatlerle girenlerden yana değil, eser üretenlerden yana olacaktır.” diye konuştu.

Türk milletinin afetler yüzünden büyük acılar yaşadığını belirten Bakan Kurum, ortaya çıkan dayanışma ruhuna şöyle vurgu yaptı: “Büyük felaketler yaşadık. Depremlerle, sellerle, yangınlarla karşılaştık. Bu afetler bizlerden çok şey alıp götürdü. Kardeşlerimizi kaybettik ama hiçbir zaman yılmadık, hep zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna da inandık. Devlet-millet el ele verdik, afet bölgesi için birbirimize olan sevgimizden, muhabbetimizden birlikte güç aldık. Tüm zorlukların da üstesinden yine hep birlikte geldik. Asrın dayanışmasında ‘biz birlikte Türkiye’yiz’ diyerek en güçlü desteği sizler verdiniz. Gaziantep’imiz verdi, 11 ilimiz verdi ve biz hep birlikte bu güne kadar buradaki kardeşlerimizle beraber mücadele ettik. Sizlerle birlikte yol yürüdük, sizlerle birlikte el ele verdik, gönül gönüle verdik ve işte anahtarlarımızı bugün hamdolsun teslim etmeye başladık.”

Acı hatıraları inşallah hep birlikte birbirimize destek olarak sileceğiz

“Dünyanın neresine giderseniz gidin, ülkenizle gurur duyun.” açıklamalarını yapan Bakan Kurum, bu gururun mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlattı. Bakan Kurum, “15 gün sonra yeni konutlarımızın sözleşmelerini yaptık. 46’ncı günde temellerimizi attık. Şu an 106 bin konutun sözleşmesini yaptık, inşaatlarını başlattık. İnşallah en kısa zamanda 11 ilimizde teslimleri gerçekleştireceğiz. Biz bugüne kadar hep sizlerle birlikte mücadele ettik! Sizlerle birlikte yol yürüdük! Sizlerle birlikte ele ele verdik, gönül gönüle olduk… Bu söz kimin sözü biliyor musunuz? Bu söz büyük, güçlü Türkiye’nin sözü. Bu söz 21 yıldır ülkemizi her alanda; eğitimde, sağlıkta, sanatta, sporda, kültürde 21 yıldır bu hizmetleri milletimize kazandıran AK Parti’nin sözü. Bu söz mazlumların hamisi Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü. İnşallah bir yılda 310 bin konutumuzu teslim edecek şekilde toplamda 650 bin yeni konutu yaparak afet bölgesini baştan aşağı yeniden ayağa kaldıracağız ve 11 ilimizde kimsenin beklemediği, sarılamaz denen yaraları saracağız ve acı hatıraları inşallah hep birlikte birbirimize destek olarak sileceğiz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme