Büyükşehir Belediyesi, 20 itfaiye eri alacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ilk defa atanmak üzere 20 itfaiye eri alacağını duyurdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine göre kadro unvanı, sınıfı, kadro derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla itfaiye eri alınacak. 

Üniversitelerin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programlarının birinden mezun olmak ve en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak kaydıyla 12 İtfaiye eri alacak olan Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise ve dengi okul) mezun olma ve en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartıyla da 8 İtfaiye eri alacak.

Toplamda 20 itfaiye eri alacak olan Büyükşehir Belediyesi, başvuruları 22.05.2023 ile 26.05.2023 tarihleri arasında toplayacak.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar, KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı başvuruların değerlendirilmesini müteakip 16.06.2023 tarihinde www.kahramanmaras.bel.tr sayfasında ilan edilecek.

Başvuru şartları için tıklayınız.

Başvuru formu için tıklayınız.
 

Bakmadan Geçme