Deprem bölgesinde 110 bin personel, bayram tatilinde de çalıştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, Asrın Afeti Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için başlattığı çalışmalar, bayramda da hız kesmeden devam ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili doğrudan 18 ili ise dolaylı yoldan etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgenin inşa ve ihyası için başlattığı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Binden fazla şantiyede 110 bin personelle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaların devam ettiği bölgede, bugüne kadar 76 bin konutun da anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. 

İnşaatı devam eden konutların da hak sahiplerine bir an önce teslim edilmesi için çalışmalar, Ramazan Bayramı’nda da aralıksız sürüyor.

Gece gündüz, bayram tatili demeden çalışıyoruz

Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Afet bölgesinde binden fazla şantiyede 110 bin personelimizle gece gündüz; bayram tatili demeden çalışıyoruz. Bizim için bayram; ancak afetzede kardeşlerimiz evlerine kavuştuklarında tam anlamını kazanacaktır. Afetzede kardeşlerimize güvenli konutlarını teslim edene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İşte bizim gerçek bayramımız o zaman olacak.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme