Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla iftar programında bir araya geldi. Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da katıldı.

Erdoğan yaptığı konuşmada, ramazanın ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, “Ramazanın ruh dünyasını saran manevi iklimini hep beraber yaşamaya çalışıyoruz. Hemen her hanede kurulan iftar sofraları, sahurlar bu mübarek ayın nişanesi olarak bizleri birbirimize çok daha farklı bir şekilde bağlıyor. Bu sofralar, 85 milyonun birlik ve beraberliğinin şahididir” diye konuştu.

Bugün sağlık teşkilatının hemen her kademesinde görev yapanlarla bir arada olduklarını ifade eden Erdoğan, yöneticiler ve hekimlerin yanı sıra hemşireler, sağlık memurları, teknisyenler ve emekçilerle aynı gönül sofrasında bulunmanın sevincini yaşadıklarını söyleyerek, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm sağlık personeline selam gönderdi.

Erdoğan, vazife sırasında şehit düşenler başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dileyerek, “Sizlerin şahsında tüm sağlık çalışanlarımıza ülkemize ve aziz milletimize sundukları hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Salgın döneminde hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık

Son yıllarda milletin mücadele azmiyle Türkiye'nin direnme kapasitesini test eden pek çok sınamadan geçildiğini anımsatan Erdoğan, milyonlarca insanın hayatına mal olan koronavirüs salgınından dünyayla birlikte Türkiye'nin de olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık ordumuzun cansiparane gayretleri ve vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde salgın döneminde hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık. Hastane kapısından geri çevrilen, ilaç bulamadığı için vefat eden, sağlık hizmetlerine ulaşamayan, istediği halde aşı imkanına erişemeyen insanımız olmadı. Ekonomik bakımdan bizden çok daha zengin ülkelerde özellikle rastlanan vahim görüntülerin hiçbiri hamdolsun ülkemizde yaşanmadı. İnsanlığın son asırda karşılaştığı en büyük sağlık krizi denilen bu salgını gerçekten takdire şayan bir organizasyon kabiliyetiyle yönetmeyi başardık.”

Türkiye tam önünü görmeye, kendini toparlamaya başlamışken bu sefer 6 Şubat sabahı tarihin en kara günlerinden birisini yaşadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 14 milyon insanımızın yaşadığı 11 ilimizde ciddi yıkıma ve can kaybına yol açtı. Şu anda aramızda işte o can kayıplarını yaşayan kardeşlerimiz var, doktor arkadaşlarımız var, hemşirelerimiz var. Bütün bunlara rağmen onlar durmadan, usanmadan yine bu mücadeleyi devam ettirdiler, devam ettiriyorlar. Eşi ve çocukları ölmüş, bu halde olmalarına rağmen onlar tebabet yemininin gereğini yapmak suretiyle yola yine devam ediyorlar.

Hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki kardeşimiz içinde 505 de sağlık personelimiz bulunuyor. Milletimizin ve sağlık camiamızın bir kez daha başı sağ olsun diyorum.”

Sağlık ordumuz bu süreçte yine en ön safta yer aldı

Arama kurtarmadan yaralıların tedavisine, barınmadan gıda ve yiyecek teminine kadar tüm ihtiyaçlarında mağdurların yanında olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Sağlık ordumuz bu süreçte yine en ön safta yer aldı. Deprem anından itibaren 212 UMKE ve 112 acil sağlık aracımız; 14 hava ambulansımız, 1426 ambulansımızın yanında 16 bine yakın UMKE ve 112 acil sağlık personelimizle insanlarımızın yanındaydık. Yıkıntıların altından çıkartılan yaralılarımızdan 2 bin 580'ini hava yoluyla, 49 bine yakınını kara yoluyla, 327'sini deniz yoluyla diğer şehirlere sevk ettik. Halen 7 bin 731 depremzedemiz yatarak, 1008 kardeşimiz de yoğun bakımda tedaviyi görüyor. Kendilerine Allah'tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı iftar programında konuştu

Sağlık Bakanı Koca, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla düzenlenen programda, her kademeden sağlık çalışanlarının temsil edildiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının, gerek Kovid-19 salgınında gerekse Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında insanüstü gayret gösterdiklerini ifade eden Koca, insanların sağlığı için çalışan tüm sağlık personeline teşekkür etti.

Koca, şu değerlendirmede bulundu: “Çeyrek asır evvel hayal etmenin mümkün olmadığı hizmetler, bugün olması gereken standartlar kabul ediliyorsa, ‘Yapamazsınız, işletemezsiniz, gerçekçi değil’ denilen şehir hastanelerimiz hizmet vermeye başladıkça destekleyen veya karşı çıkan herkes ‘Allah razı olsun’ diyorsa, 60 günde 400 yataklı hastane yapacağımızı güvenle iddia edebiliyorsak, ‘Hiçbir hastamızı yurt dışında kaderine terk etmedik, memleketimize getirdik’ diyebiliyorsak, kendi aşısını kendisi üreten bir ülke haline gelmişsek, ilaç sanayimiz tüketilen kutu bazında yüzde 90'a yakın yerliliğe ulaşmışsa bunun arkasında sizin vizyonunuz, hayalleriniz, hayalleri hayata geçirme iradeniz, bize verdiğiniz destek ve milletimize olan inancınız var.”
 

Bakmadan Geçme