Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz, MHP'den Osmaniye Milletvekili adayı oldu

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz Osmaniye'de Milletvekili Adayı oldu.

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekilliği seçimleri için MHP’den aday adayı olan Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz, Osmaniye’den 3’üncü sıra Milletvekili adayı oldu.

MHP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Üniversite Teşkilatlanmasında Tıp Fakültesi Fakülte Başkanlığı ve MHP Kahramanmaraş Üst Kurul Yedek Delegesi olan Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz, MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin 1’inci sıra Milletvekili Adayı olduğu listede 3’üncü sıradan Milletvekili Adayı oldu.

Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz, kimdir?

1983 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinin Karatepe köyünde sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası işçi emeklisi, annesi ev hanımıdır. İlkokul eğitimini Karatepe Köyü İlkokulunda, ortaokulu Osmaniye Merkez Ortaokulunda ve lise eğitimini ise Osmaniye Atatürk Lisesinde tamamladı.
 
2002 yılında girdiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesini 2008 yılında tamamlayarak Ağrı ili Eğitim Sağlık Ocağında Tabip olarak göreve başlamıştır. 2010 yılında mecburi hizmetini tamamlayarak Kadirli’de Özel Yedimart Hastanesinde bir yıl çalıştıktan sonra 2011 yılında girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavının sonucunda Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp kliniğinde uzmanlık eğitimine başladı. 

2013 yılında yatay geçiş yaptığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi İlk ve Acil Yardım Anabilim Dalından 2015 yılında Acil Tıp Uzmanı olarak mezun olmuştur. Uzman doktor olarak atandığı Kayseri’de 2017 yılında mecburi hizmetini tamamlayarak şimdiki görev yeri olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi İlk ve Acil Yardım Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlamış ve 2020 yılında doçentlik unvanını almıştır. Ek olarak şu an Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde yüksek lisans yapmaktadır.

İdari olarak 2018 yılından bu yana yürüttüğü İlk ve Acil Yardım Anabilim Dalı Başkanlığı görevinin yanında; Tıp Fakültesi COVİD-19 Bilim Kurulu Üyeliği, Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu Doçent Temsilciliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyeliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi AR-GE Komisyon Başkanlığı, Hastane Afet ve Acil Durum Komisyonu Üyeliği, Kahramanmaraş Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Üyeliği ve daha birçok kurul ve komisyonlarda görev yapmıştır. 

Akademik olarak uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde birçok makalesi bulunmakla birlikte; birçok bilimsel organizasyonlara da konuşmacı, düzenleme heyeti ve bildiriler noktasında katılımlar sağlamıştır. 

Çok sayıda bilimsel ve akademik kitap bölüm yazarlıklarının yanında editörlüğünü de yürüttüğü ‘’Hekimliğe İlk Adım’’ ve ‘’Gezgin Sağlığı’’ adında iki adet bilimsel kitabı da bulunmaktadır. Sosyal ve eğitsel birçok öğrenci faaliyetlerinin de içinde bulunup, 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Genç Atasagun Öğrenci Topluluğunun da kurucusudur. 

Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşları noktasında gençlik yıllarından bu yana teşkilatların içerisinde yer alıp; 2020-2022 yılları arasında MHP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005-2007 yılları arasında Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Üniversite Teşkilatlanmasında Tıp Fakültesi Fakülte Başkanlığı görevlerini yapmıştır. 

MHP Kahramanmaraş Üst Kurul Yedek Delegesi olup Türk Sağlık-Sen üyesidir. 

Şu an TÜRKAV Kahramanmaraş Şube Başkanlığı görevini de yapmakta olan Doç. Dr. Hakan 

Hakkoymaz, evli ve iki çocuk babası olup; yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir.

Bakmadan Geçme