Bakan Varank, depremzedelerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki depremzedelerle buluştu. Felaketin acılarını bir nebze olsun azaltabilmek için her zaman depremzedelerle birlikte olacaklarını belirten Varank, 'Bizim kültürümüzde dayanışma göstermek, ihtiyacı olanın yanında durmak, elinde imkanında ne varsa bunu kardeşiyle paylaşmak var. Türk milleti, devlet, millet, el ele sizlerle beraber, sizlerin acılarını dindirmek için gayret gösteriyor.' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Karacaali tesislerinde kalan depremzedelerle bir araya gelen Varank, herkesin içini yakan büyük bir felaketle mücadele ettiklerini ve çok büyük acıları depremzedelerle birlikte yaşadıklarını dile getirdi. 

Yaralarımızı birlikte saracağız

Bursalı vatandaşlara, depremzedelere yönelik misafirperverlikleri sebebiyle teşekkür eden Varank, "Bizler nevzuhur bir millet değiliz. Büyük, kadim bir medeniyetin evlatlarıyız, torunlarıyız. Bizim kültürümüzde dayanışma göstermek, ihtiyacı olanın yanında durmak, elinde imkanında ne varsa bunu kardeşiyle paylaşmak bizim medeniyetimizin önemli bir değeri. Bu manada da Türk milleti, devlet, millet, el ele sizlerle beraber, sizlerin acılarını dindirmek için gayret gösteriyor." dedi.

Yeni evlerinizdeki bereketli sofralarınıza konuk olacağız

Bakan Varank, hükümet olarak bir numaralı gündem maddelerinin deprem bölgesi ve depremzedeler olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizi asla yalnız bırakmayacağız. Biliyorsunuz ilk gün sayın Cumhurbaşkanımız bir söz verdi. Depremde yıkılan evleri bir yıl içerisinde teslim edilmesi üzerine de büyük bir gayretle temelleri attık. İnşallah seneye yeni evlerinizde sizin bereketli sofralarınıza konuk olacağız. Şu anda evlerin inşası devam ediyor ama sadece ev olarak bakmamak lazım. Bizim o bölgeyi tekrar ayağa kaldırabilmemizin yolu, ticaretin, ekonominin de ayağa kalkmasından geçiyor. Deprem bölgesindeki sanayi siteleri, sanayi tesisleri ve dükkanlarının yapılması, geçici çarşıların inşa edilmesi için bir gayretin içerisindeyiz.

Onlar adına biz üzgünüz

Varank, 14 Mayıs sonrasında depremzede kardeşlerini çok üzen birtakım hadiselerle karşılaştıklarını belirterek, "Siyasi anlamda kendileri gibi düşünmedikleri için depremzede vatandaşlarımıza hakaret edenler, her türlü kötülüğü yapmaya çalışanlar, onlara ağza alınmayacak ifadeleri kullananlarla da karşılaştık. Onlar adına da biz aslında üzgünüz. Bu insanların depremzede kardeşlerimize layık gördüğü muamele, kullandıkları cümleler asla kabul edilemez ama onları kötülükleriyle baş başa bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Asla kabul etmiyoruz

Depremzedelerin acılarını azaltacak, dindirecek, hafifletecek şekilde onlarla yol yürümeye devam edeceklerini aktaran Varank, bölge insanına oy üzerinden yapılan linç yapmaya çalışanları da eleştirerek, "Depremzede kardeşlerimize yapılan onca hakaret hangi siyasi görüşte olursanız olun, dünya görüşünüz ne olursa olsun insanlıkla bağdaşmayan bir husus. Bu kadar kötülüğün neşvü nema bulmasından da açıkçası hepimiz rahatsız olduk. Tekirdağ Belediyesi gibi birtakım belediyelerin depremzede kardeşlerimizi otellerinden dışarıya çıkarması, 'Siz şuna oy verdiniz, artık bu otellerde kalmayın demesi' bunları da asla kabul etmiyoruz.” dedi.
 

Bakmadan Geçme