• Haberler
  • Diğer
  • Bakan Tunç, Macar Mevkidaşı Tuzson ile görüştü

Bakan Tunç, Macar Mevkidaşı Tuzson ile görüştü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mevkidaşı Tuzson ve beraberindeki heyetle Adalet Bakanlığında görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, iki ülke arasındaki adli iş birliği başta olmak üzere ilişkilerin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunulduğunu kaydetti.

Macaristan ile Türkiye arasında ilişkilerin derin tarihi bağlara dayandığını vurgulayan Bakan Tunç, “İki ülke, ortak kültür mirasına sahip ülkelerdir. Nitekim bugün de geçmişte olduğu gibi ülkeler arasında siyasi, adli, ekonomik, eğitim ve kültürel ilişkiler yoğun şekilde devam ediyor. 1923 yılında imzalanan Türk-Macar Dostluk Anlaşması'nın 100. yıl dönümü olması vesilesiyle 2024 yılı Türkiye ve Macaristan'da karşılıklı kültür yılı olarak kutlanıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinlikler, ortak tarih ve kültürümüzün daha iyi tanıtılmasına vesile olacak” dedi.

Adli konularda işbirliğinin geliştirilmesi için her iki ülkenin de açık olduğunu belirten Bakan Tunç, Bakan Tuzson ve heyetle ayrıca UYAP ve Türkiye Adalet Akademisi çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.

Türkiye’nin Avrupa Birliğine daha da yakınlaşmasını arzu ediyoruz

Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson da iki ülke halkları arasında geçmişten gelen çok iyi ilişkilerin bulunduğunu belirterek, “Macaristan önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını alacak. Tamamen değişen, değişmiş bir dünyada yaşamaktayız. Etrafımızda savaşlar yakıp yıkıyor, büyük bir göç sıkıntısı ile karşı karşıyayız ve de çok önemli olan bir konu rekabet konusu. AB bu konudaki önemli rakipleri Çin ve Amerika’dan geride kalmakta rekabet gücü konusunda. Biz dostluğunuza da binaen Türkiye’nin Avrupa Birliğine daha da yakınlaşmasını arzu ediyoruz. Bunu harekete geçirmek istiyoruz. Bu anlamda hukuk, adalet ve rekabet gücü konusunu masaya getirmek istiyoruz.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme