8 ve 12'nci sınıf öğrencileri zorlu şartlarda sınava hazırlanıyor

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta 8'inci sınıf ve 12'inci sınıf öğrencileri için Destekleme Yetiştirme Kursları başladı.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, eğitimlerin verildiği çadırları ziyaret etti.

Ziyaretler sonrası açıklama yapan Vali Coşkun: “İlimiz genelinde tüm ilçelerimizde kurulumu tamamlanan 45 merkezde bugün itibari ile 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencimiz için Destekleme Yetiştirme Kurslarımız başlamıştır. DYK kurslarımızın yapılacağı yeni çadırlarımız kurulmaya devam etmektedir. Kurulumu beklenen 60 çadır ilimize ulaştığında toplamda 105 çadırda eğitimlerimiz devam edecektir. 

Ayrıca, öğrencilerimize sınavlara hazırlık sürecinde destek olmak amacıyla kaynak kitaplarımız da ulaştırılmıştır. Bakanlığımızın desteği ile ihtiyaç duyulan ilçelerimize farklı illerimizden 73 gönüllü öğretmenimiz DYK kurslarında görevlendirilmiştir. 

İlimizde sınava hazırlanan tüm 8 ve 12. sınıf öğrencilerimizin hepsine ulaşılarak, DYK kursları talep etmeleri durumunda bu kurslarımız açılmaya devam edecektir.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme