7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Japonya'nın batısında meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem, uluslararası ajanslar tarafından doğrulandı. Deprem sonrasında tsunami uyarısı yapıldı, bölge halkı endişeli bir bekleyiş içerisine girdi.

Olay, bugün Türkiye saatiyle 12.05  itibariyle gerçekleşti. Depremin Japonya'nın batısında meydana geldiği öğrenildi. Şiddetli sarsıntı, yerel yetkilileri ve sivil savunma ekiplerini hemen harekete geçirdi.

Deprem sonrasında yapılan ilk değerlendirmelere göre, can kaybı ve mal kaybıyla ilgili henüz resmi bilgiler bulunmamakla birlikte, olay yerinden gelen raporlar hasarın ciddi olduğunu gösteriyor.

Yetkililer, depremin ardından olası bir tsunami tehlikesine karşı halkı uyardı. Sahil bölgelerinde yaşayan vatandaşlara, güvenli bölgelere tahliye olmaları konusunda çağrı yapıldı. Ayrıca, deniz seviyesindeki değişiklikleri izlemek için tsunami uyarı sistemleri aktive edildi.

Japonya hükümeti, olayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve acil durum önlemlerini en üst düzeyde uyguladığını açıkladı.

Halkın güvenliği için alınan tedbirlerin yanı sıra, kamuoyunu bilgilendirmek ve gelişmeleri izlemek üzere bir kriz merkezi oluşturuldu.
 

Bakmadan Geçme