12 Şubat'ta Maraş dergisi okuyucusuyla buluştu

12 Şubat'ta Maraş Dergisi'nin tanıtım toplantısı 17 Şubat Cumartesi günü Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER) salonunda yapıldı. Merkezi Ankara'da bulunan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı (KEV) tarafından yılda bir kez yayınlanan derginin bu yılki 8. Sayısı 'deprem' temasıyla okuyucusuyla buluştu.

Derginin kapağında yer alan Yasin Mortaş’ın objektifiyle hayat verdiği enkaz resmi ve üzerindeki “Ne Zaman Olacağı Değil, Ne Yapacağı Belli” şeklindeki sloganla yayımlandı.

Toplantıda dergiye katkı veren akademisyenler, yazarlar ve şairler, sanatçıların yanı sıra misafir izleyiciler de yer aldı. Moderatörlüğünü Vakfın Kahramanmaraş Şube yöneticilerinden Abdülhakim Eren’in yaptığı toplantıda derginin içeriği ve yazarlar hakkında kısa bilgi paylaşımının ardından vakfın Şube Başkanı Erdoğan Güçlü, vakfın faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi ve MESDER yönetimine teşekkür etti.

Salonda bulunan dergi yazarlarına ayrı ayrı söz hakkı vererek, yazılarıyla ilgili konuşmalar yapıldı. 

Devamında, dergi yazarlarından jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, Kahramanmaraş ve deprem gerçeğinden bahsederek, şehirdeki fay hatlarına dair teknik bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Kahramanmaraş depreminde hasar gören tarihi eserler ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

Sonrasında Vakfın Ankara Temsilcisi Şule Kirişci söz alarak Ankara’dan KEV Başkanı Mahmut Bayazıt'ın selam ve sevgilerini iletti. Dergide kaleme aldığı "Yeniden Kahramanmaraş için Turizmin Önemi" ve deprem sonrası Kahramanmaraş'ın geleceğine dair turizm üzerine bilgileri paylaştı.

Devamında geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi gören, belge niteliğindeki bu tür çalışmaların ne kadar önemli olduğuna, yayın çıkarmanın gerçekten de özverili bir ekip çalışması gerektirdiğine dikkat çekti ve şu sözlerle teşekkür etti. “Başta KEV Başkanı Mahmut Bayazıt başkanımıza, şube yöneticilerinden Abdülhakim Eren hocamıza, yazıları ile destek veren akademisyen hocalarımıza, yazarlarımıza, şairlerimize özetle; derginin sayfalarını ilmek ilmek örmemize katkı sunan her bir kişiye içtenlikle teşekkür etmek istiyorum.”

Yazar Ali Avgın depremden iki yıl önce yayınlanan “Germenica Güzeli” romanındaki deprem tasviri olan bölümü paylaştı. Mürüvvet Alparslan Kahramanmaraş’ta zahire kültürünün faydaları, M. Nedim Tepebaşı Maraş’ın güzelliklerini anlatarak “Ah Maraş’ın Sana Nazar mı Değdi” dedi. 

Toplantı, Kur-an tilaveti ve Mürüvvet Alparslan’ın kendi açtığı işyerinde hazırladığı birbirinden güzel ikramlarla tamamlandı. 

12 Şubat’ta Maraş Dergisi'nin tanıtım toplantısı, katılımcılar arasında olumlu geri bildirimlerle karşılandı. 
 

Bakmadan Geçme