YSK'dan ikinci tur açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı adaylarının seçilme yeterliliğini elde edememesi nedeniyle seçiminin ikinci tura kaldığını duyurdu. İkinci tur seçimleri 28 Mayıs Pazar günü yapılacak.

YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanı Seçiminin 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

YSK, kesin olmayan geçici sonuçları da açıkladı. 

YSK’nın kesin olmayan geçici sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17, Muharrem İnce yüzde 0,44 oy aldı.

YSK Başkanı Yener, yaptığı açıklamasında: “Öncelikle geçici aday listesinin ilan edilmesinden sonra geçici aday ikamesine ilişkin sürecin belirlenmesi gerekmekte. Geçici aday ikamesinin yani son ikiye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde, yerine gelecek adayın müracaat etmesi için daha önce ilan edilen seçim takvimindeki sürenin saat 17.00'den 20.00'ye çekilmesine karar verilmiştir.

Sıralamalardaki adayların, bir önceki adayın yarışta devam etmemesi halinde onun yerini alması şeklindedir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada, sayın Kılıçdaroğlu da ikinci sırada pusulada yer alacaktır. İl ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların, Yüksek Seçim Kurulunca kesin karara bağlanma tarihi ise 18 Mayıs Perşembe günüdür. Bu tarihten sonra 19 Mayıs Cuma günü ise kesin sonuçların ilanına gidilecektir.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye'de ilk kez ikinci oylama için 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

YSK'nın, itiraz süreçlerinin ardından kesin seçim sonuçlarını 01 Haziran 2023 tarihinde açıklaması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme