• Haberler
  • Ekonomi
  • Yol haritasını belirlendi! Enerji Dönüşümü anlaşması imzalandı

Yol haritasını belirlendi! Enerji Dönüşümü anlaşması imzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından iki hafta sonra Çin'de önemli temaslarda bulundu.

Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Zhang Jianhua ile bir araya gelen Bakan Bayraktar, “Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”nı imzaladı. Bakan Bayraktar, mutabakat zaptına ilişkin olarak “Somut projeleri en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı. 

Bakan Bayraktar, Çin’de ilk olarak en büyük enerji firmalarından olan ve Türkiye’de yatırımları bulunan SPIC şirketinin yetkilileriyle görüştü. Görüşmeye ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yapan Bayraktar, “Ülkemizin 2053 net sıfır hedefi doğrultusunda süregelen nükleer ve yenilenebilir enerji alanlarında projelerimizi görüşerek yol haritasını belirledik.” mesajını verdi.

İş birliğini geliştireceğiz

Bayraktar, Çin ziyareti kapsamında Doğal Kaynaklar Bakanı Wang Guanghua ile bir araya geldi. Bakan Bayraktar, X hesabından “Yaptığımız görüşmede, ülkemiz ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında başta kritik mineraller ve nadir toprak elementleri olmak üzere doğal kaynaklar ve madencilik alanlarında mevcut ve potansiyel iş birliğimizi, ülkelerimizde ve üçüncü ülkelerde geliştirme yönünde mutabık kaldık.” değerlendirmesinde bulundu. 

Nükleer enerji masada

Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Zhang Jianhua ile çalışma yemeğinde buluşan Bayraktar’ın gündeminde nükleer enerji, yenilenebilir enerji başlıkları vardı. Görüşme sonrasında iki ülke arasında “Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. İmzaların atılmasının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Bayraktar, “Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ile somut projeleri en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme