Yazar Kangal: Çocukların rol modeli ebeveynleridir

Kahramanmaraş'ta düzenlenen söyleşi etkinliğinde ebeveynlerle bir araya gelen Eğitimci – Yazar Saniye Bencik Kangal, 'Çocukların örnek alacağı, davranışları taklit edeceği ilk kişiler anne ve babalarıdır. Bu noktada da ebeveynlerin öncelikle kendi davranışlarına dikkat etmesi gerekiyor' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası şehrin tekrar ayağa kaldırılması noktasında tüm alanlarda çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürdüğü gibi farklı yaş gruplarına yönelik psiko-sosyal desteklerine de devam ediyor. 

Özellikle çocukların deprem sonrası yaşayabileceği olası travmaları en aza indirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak için geçici barınma merkezlerine oyun alanları oluşturan ve çeşitli etkinlikleri miniklerle buluşturan Büyükşehir, şimdi de ‘Akademisyen Anne’ olarak bilinen Eğitimci – Yazar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın katılımıyla söyleşi etkinliği düzenledi. 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ebeveynler yoğun ilgi gösterdi. Zorbalığa Karşı Taktiklerim Var, Korkma! İyi Bir Annesin ve Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor? gibi kaleme aldığı pek çok eserle ebeveynlerin hayatına dokunan Yazar Kangal etkinlikte; deprem sonrası çocukların yaşayabileceği olası travmalar, çocukların pedagojik gelişimi, ailenin çocuğun hayatına etkisi ve bilinçli ebeveynlik gibi pek çok konuyu farklı perspektiften ele aldı. 

Dinleyicilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği söyleşide Kangal, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. Etkinlik sonrası katılımcılara Eğitimci – Yazar Saniye Bencik Kangal’ın kaleme aldığı ‘Benim Adım Deprem’ kitabı da hediye edildi.

Gayemiz iyi bir ebeveyn olmak

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hiçbirimiz kusursuz bir anne ve baba olamayız, böyle bir şey imkânsız. Bizim gayemiz iyi bir ebeveyn olmak. Çocukların örnek alacağı, davranışları taklit edeceği ilk kişiler anne ve babalarıdır. Çocuklar duygularını bile çoğu zaman ebeveynlerinden alır. Anne ve babası neye üzüldüyse çocuk da onun duygusal bir şey olduğunu düşünerek ona üzülecektir. Bu noktada da öncelikle kendi davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Anne ve babaların en sık yaptığı yanlışlardan bir tanesi kıyastır. Kıyas yapmanın çocuklara hiçbir katkısı olmadığı gibi tam aksine onu olumsuz etkileyecektir” cümlelerini kaydetti. Katılımcılar, etkinliğin çok faydalı olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne ve Yazar Saniye Bencik Kangal’a teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme