Vali Coşkun'un 5 Nisan mesajı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilişinin 98. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Coşkun mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kahraman Şehrimize Türkiye Büyük Milet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 98. yıl dönümünün haklı gururunu yaşıyoruz.
 
Şehrinin işgal altında olmasını hiçbir zaman kabul etmeyen Maraş halkı, 21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün 22 gece süren direnişin ardından işgal güçlerini yerli işbirlikçileriyle beraber hezimete uğratarak büyük bir Zafere imza atmıştır. 
 
Bağımsızlığı uğruna, canından ve tüm benliğinden vazgeçen kahraman ecdadımızın bu direnişi Kurtuluş Savaşı’nın da ilk kıvılcımı olmuştur.
 
Sütçü İmam, Arslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe, Mıllış Nuri, Avukat Mehmet Ali Kısakürek, Şeyh Ali Sezai Efendi, Şehit Evliya, Yörük Selim, Muallim Hayrullah, Çakmakçı Sait, Çuhadar Ali ve daha nice adını sayamadığımız milli mücadelemizin kahramanları ve Maraş halkı sayesinde kazanılan bu zafer, 5 Nisan 1925 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Paşa`nın da onayı ile İstiklal Madalyası`nın Maraş`ta fertlere değil, şehir halkına verilmesi kararlaştırılmıştır. Maraş halkının şanlı mücadelesi, Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile taçlandırılmıştır.
 
İlimizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen büyük depremin yaralarını da kahraman ecdadımızın evlatları olarak devletimiz ve milletimiz el ele vererek birlik beraberlik ve dayanışma içerisindeaynı ruhla hep birlikte saracağız. 
 
Bu vesileyle şehrimize “Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası” verilişinin 98. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla yâd ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme