Vali Coşkun, 6 Şubat sonrası Kahramanmaraş'taki son durumu açıkladı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 6 Şubat depremlerinin ardından kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 42 konteyner kentin 31'inin tamamlandığını vurgulayan Vali Coşkun, 38 binden fazla kişiyi konteyner yaşam alanlarında misafir ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Coşkun, ilk günden itibaren vatandaşların barınması noktasında devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla çok ciddi çalışmalar yaptığını ifade etti.

Vali Coşkun, Kahramanmaraş genelinde kurulması planlanan 42 konteyner kentin 31'inin tamamlandığını duyurdu.

38 bin vatandaşımız misafir ediliyor

Konteyner kentlerin en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerine ifade eden Vali Coşkun, "Şu anda yerine konulan 16 bin 186 konteynerimiz bulunmakta ve yine yerleşime açılan yaklaşık 12 bin konteynerimizde ise yaklaşık 38 bin vatandaşımız misafir ediliyor." Dedi.

Hasar tespit çalışmalarını da değerlendiren Coşkun, kent genelinde yıkık, acil yıkılacak binaların enkazlarıyla ilgili enkaz kaldırma çalışmalarında da sona gelindiğini söyledi.

87 bin 41 hasar tespitine itiraz yapıldı

Vali Coşkun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlimizde 87 bin 41 hasar tespitine itiraz yapılmıştı. Bu itirazların tamamına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personeli tarafından tekrar bakıldı ve tespitler yapılıp duyuruya çıkarıldı. Muhtarlıklar eliyle duyurular bugünlerde yapılmaktadır. Neticesinde bunlarla ilgili yasal süreçler tamamlandıktan sonra yıkım çalışmalarına başlanacaktır. Diğer taraftan beslenmeyle ilgili Türk Kızılay teşkilatımızın koordinasyonunda bütün kurumlarımız, belediyelerimiz, STK'larımızın da destekleriyle vatandaşlarımıza günlük yaklaşık 350 bin öğün beslenme desteği verilmektedir. Şimdiye kadar da toplamda 91 milyon 623 bin 524 sıcak yemek ve kahvaltı dağıtımı yapılmıştır. Bunun yanında yine başta halk ekmek olmak üzere fırınlarımız ve diğer kurumlarımızın destekleriyle de günlük yaklaşık 335 bin adet de ekmek üretimine devam edilmektedir.

3 bin 400 iş yeri tamamlandı

Özellikle Kahramanmaraş merkezde ve ilçelerimizde esnaflarımızın yoğun olarak iş yerlerinin bulunduğu yerlerde yıkım büyük oldu. Bu anlamda da esnaflarımıza destek olmak üzere esnaf konteyner çarşıları yapılmakta. Bu anlamda da şimdiye kadar yaklaşık 3 bin 400 iş yeri tamamlanarak esnaflarımızın istifadesine sunuldu. Bu anlamda bir kısmı tahsisi yapıldı, bir kısmının da tahsis süreçleri devam ediyor. İnşallah ihtiyaç oldukça esnaf çarşılarının devamı noktasında bir gayretimiz olacak. Şimdilik hedefimiz 4 binin üzerinde çarşıyı esnaflarımızın hizmetine sunmaktır." 

Programa, bölgede koordinatör olarak görev yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ağrı Valisi Osman Varol, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya ve Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da katıldı.
 

Bakmadan Geçme