Teknoloji ateşi Ankara'da başladı

'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'Milli Teknoloji Hamlesi, tam bağımsız, katma değer üreten, rekabet gücü yüksek Türkiye demektir. Milli Teknoloji Hamlesi TEKNOFEST kuşağıdır, bu yoldan artık dönmek yok, bu yolda durmak, duraksamak yok.' dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Etimesgut Havalimanı’nda 7’den 77’ye teknoloji tutkunlarını ağırlıyor. 
 
Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Fatih Kacır :”Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir başka coşkuyla kutluyoruz. Büyük Zaferin 101’inci, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını bir başka heyecanla karşılıyoruz.

Kim derdi ki, Türk milletinin evlatları, bilimde, teknolojide, yeniden en ileri buluşlara imza atacak. Ali Kuşçu’nun, Fergani’nin, Uluğ Bey’in, Hezarfen’in mirası yeniden Türk gençliğinin ellerinde yükselecek. Semada Türk’ün çelik kanatları uçacak. Denizlerde Türk’ün gemileri yüzecek.  Fezada Türk’ün uyduları yükselecek.
 
Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında geleceğin yıldızları DENEYAP’larla, bilim merkezleriyle buluşuyor. Artık, başkalarının geliştirdiği teknolojileri hayranlıkla seyreden değil, kendi geliştirdiği teknolojilerle hayranlık uyandıran bir Türk gençliği, TEKNOFEST kuşağı geliyor. Bize düşen, TEKNOFEST kuşağıyla birlikte olmaktır.

 TEKNOFEST’in ilkini, 2018 yılında İstanbul’da düzenlediğimizde 14 teknoloji yarışmasına 20 bin genç katılmıştı. Bu yıl, 337 bin takım, 1 milyon yarışmacıyla, dünyada eşi benzeri olmayan rekorlara imza attık. Milyonlarca ziyaretçinin TEKNOFEST’lere gelerek Türkiye’nin ufkuna ortak olmasından, Türkiye Yüzyılı iddiasıyla gençlerimizi yüreklendirmesinden büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Milli Teknoloji Hamlesi, tam bağımsız Türkiye demektir. Milli Teknoloji Hamlesi, katma değer üreten, rekabet gücü yüksek Türkiye demektir. Milli Teknoloji Hamlesi, savaş paradigmasını değiştiren Türk SİHA’larıdır. Küresel marka olma iddiasıyla yola çıkan Türkiye’nin otomobilidir. TCG Anadolu’dur, Hürkuş’tur, Atak’tır, Anka’dır. Bayraktar, Akıncı, Kızılelma’dır. Milli Teknoloji Hamlesi, TEKNOFEST kuşağıdır. Bu yoldan artık dönmek yok. Bu yolda, durmak duraksamak yok.” Dedi.

Bakmadan Geçme