• Haberler
  • Siyaset
  • TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa için parti turları

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa için parti turları

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni ve sivil anayasa konusunda Saadet Partisi, İyi Parti DEM partisini ziyaret etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda parti gruplarına yönelik ziyaretlerine ilişkin, "Ziyaret ettiğim 3 partide de diyaloğa açık bir anlayışın olduğunu, açık ve şeffaf bir zeminde bu konuların tartışılmasına müsait bir siyasal anlayışa sahip olduklarını görmekten dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim." dedi.

Kurtulmuş, İYİ Parti TBMM Grubu'nu ziyaret ederek, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüştü. Görüşme sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Kurtulmuş, Dervişoğlu'nu genel başkanlığa seçilmesinden dolayı kutlayarak, başarılar diledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatımoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan'ı Meclisteki parti grubunda ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Kurtulmuş, gazetecilere açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda, Saadet Partisi Meclis Grubu'na yaptığı ziyarete ilişkin, "Yapıcı, olumlu bir görüşme yaptığımızı ve bundan sonra da diğer siyasi partilerle görüşmeleri tamamladıktan sonra usul, yöntem belirleyerek, muhtemelen önümüzdeki ekim ayı gibi, bu işin muhtevasına ilişkin tartışmalara başlanabileceğini görüyorum." dedi.

Kurtulmuş, Saadet Partisi Meclis Grubu'nu ziyareti sonrası, yaptığı açıklamada, yeni anayasa çalışmaları kapsamında Saadet Partisi'nde grup başkanı ve grup başkanvekilleriyle konuyu müzakere etme imkânı bulduklarını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, genel çerçeveyi, süreçle ilgili usule ilişkin görüşlerini, TBMM zemininde anayasa çalışmaları en olgun nasıl ilerletilebilir bunlarla ilgili görüşlerini aktardığını söyledi. Kurtulmuş, "Yapıcı, olumlu bir görüşme yaptığımızı ve bundan sonra da diğer siyasi partilerle görüşmeleri tamamladıktan sonra usul, yöntem belirleyerek, muhtemelen önümüzdeki ekim ayı gibi, bu işin muhtevasına ilişkin tartışmalara başlanabileceğini görüyorum." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme