Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den çalışanlara özlük hakları müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ankara'da TAGEM bünyesinde hayata geçirilen Toprak Kökenli Patojenler AR-GE Merkezi'nin açılışını yaptı. Bakan Kirişci, burada yaptığı konuşmasında: 'Önümüzdeki dönemde inşallah bütün meslektaşlarımızın bakanlık çalışanlarımızın, özlük hakları konusunda da kendi personelimizin haklarının korunması ve geliştirilmesiyle ilgili çalışmamız olacak.' Dedi.

Bakan Kirişci merkezin açılışında yaptığı konuşmada, ülkelerin geleceklerinin kalıcı olmalarını sağlayacak olan unsurun AR-GE olduğunu söyledi.

Bu çerçevede yürütülen çalışmalar neticesinde ülkenin her alanında olduğu gibi tarım alanında da gıdayla ilgili AR-GE faaliyetlerinin hayati önem taşıdığını belirten Kirişci, TAGEM'in tüm birimleriyle Türkiye'nin en gözde kurumu olduğunu belirtti.

Açılışta konuşan Bakan Kirişci: “Toprak Kökenli Patojenler AR-GE Merkezi’mizin açılışını gerçekleştirdik. Bitkisel üretimi tehdit eden hastalıklarla ilgili AR-GE çalışmalarının yürütüleceği merkezde, ülkemizde ıslah edilen çeşit ve hatların hastalıklara dayanıklılık testleri de yapılabilecek. Ankara’daki bu merkezimizde yürütülecek çalışmalar kapsamında, ülkemizin patojen haritasını oluşturacak ve patojen gen bankası kuracağız. Ülkemiz tarımına hayırlı, uğurlu olsun.” Dedi.

Çalışanlara özlük hakları müjdesi

Bakan Kirişci, bu bakanlıkta çalışmanın herkes için bir ayrıcalık olduğunu dile getirerek: "Tek başımıza hiçbirimizin bir kıymeti yoktur. Bu çerçevede gazi meclisimiz seçime gidilen dönemde tarım ve ormanda devrim niteliğinde değerlendirilmesi gereken önemli düzenlemelere imza attık. Bu hepimizin ortak çalışma ve çabasının ürünü oldu. Önümüzdeki dönemde inşallah bütün meslektaşlarımızın bakanlık çalışanlarımızın, özlük hakları konusunda da kendi personelimizin haklarının korunması ve geliştirilmesiyle ilgili çalışmamız olacak. İnşallah seçimden sonra bunları gündeme getirip yasalaşmasını sağlarız. TAGEM'in AR-GE kapasitesi ve araştırmacılara sunduğu imkanlar başka üniversitelerde yoktur. Bu anlamda aidiyet duygusunu geliştirmek için el birliğiyle çalışacağız." İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme