Sıfır Atık Projesine yakın takip

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ve Emine Erdoğan'ın himayelerinde bir dünya markası hâline gelen 'Sıfır Atık Projesi'nde, önemli bir adım atıldı. Resmî Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, sıfır atık yönetimine geçilen bina, yerleşke ve belediyelerde sistemle ilgili eksiklikler hızla giderilecek ve yakın takibe alınacak, yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere idari yaptırım uygulanacak. Genelgede ayrıca, '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte düzenlenecek etkinliklerle kutlanmasına da karar verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde 2017 yılında, israftan kaçınılması, atığın önlenmesi, azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi hedefiyle başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde küresel bir çevre hareketine dönüşen ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili Resmî Gazetede yeni bir genelge yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, sıfır atık yönetim sistemi konusunda önemli bir adım atıldı.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere idari yaptırım uygulanacak

Genelgeye göre, bina, yerleşke ve mahalli idarelerde oluşturulacak sıfır atık yönetim sistemi, Sıfır Atık Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak kurulacak. 

Ayrıca sıfır atık yönetim sistemini kurmayan, kursa bile sıfır atık belgesi almayan veya sıfır atık belgesi bulunmasına rağmen sıfır atık yönetim sistemini etkin bir şekilde uygulamayan bina ve yerleşkeler ile mahallî idarelerde sistemle ilgili eksikliklerin giderilmesi için gerekli denetim ve takip titizlikle yapılacak.  Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere ilgili mevzuat hükümleri uyarınca idari yaptırım uygulanacak.

‘30 Mart uluslararası sıfır atık günü’ kutlama etkinlikleri ülke genelinde gerçekleştirilecek

Resmi Gazetede yayımlanan genelgede ayrıca ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nün kutlanması konusu da yer aldı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ kapsamında kutlama etkinlikleri düzenlenecek. Söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirlenecek olanlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek.
 

Bakmadan Geçme