• Haberler
  • Asayiş
  • Şanlıurfa'da tefeci organize suç örgütüne büyük darbe

Şanlıurfa'da tefeci organize suç örgütüne büyük darbe

Şanlıurfa'da tefeci organize suç örgütüne yönelik jandarma tarafından düzenlenen geniş çaplı operasyonda, toplam 4,2 milyar TL'lik hesap hareketi tespit edilen 37 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 23'ü tutuklanırken, 14 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, MASAK verileri doğrultusunda şüphelilere ait yaklaşık 804 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu. Bu kapsamda 20 taşınmaz, 55 araç ve 1.145 banka hesabı hakkında el koyma kararı alındı. Ayrıca örgüt bağlantılı 12 şirkete TMSF tarafından kayyım atandı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, 45 farklı adreste, 545 jandarma personeli ve Jandarma İHA (JİHA) desteğiyle eş zamanlı olarak yapıldı. Yapılan tespitlerde, şüphelilerin faizle borç verdikleri vatandaşları baskı altına aldıkları, yüksek faizle verdikleri paralar karşılığında çek ve senet imzalattıkları, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların ise mal varlıklarını tehdit ve zor kullanarak devraldıkları belirlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler hakkında savcılıklarca adli soruşturma başlatıldığı bildirildi. Jandarma yetkilileri, tefecilik ve organize suç yapılarıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı paylaşımda, “Organize suç örgütleri ve çetelerle nasıl kararlılıkla mücadele ediyorsak, tefecilere karşı da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Valimizi, Cumhuriyet Başsavcılığımızı, İl Jandarma Komutanlığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!