Prof. Dr. Kadir Saltalı'nın TÜBİTAK 1001 BİNBİRÇABA başarısı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Saltalı tarafından geliştirilen proje, TÜBİTAK '1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı-Özel Çağrılar (BİNBİRÇABA)' kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Saltalı’nın yürütücülüğünü yaptığı, Prof. Dr. Muhammet Köse, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Bedriye Bilir’in araştırmacı olarak görev aldığı "Topraklarda Fosfor Fiksasyonunu Azaltabilmek İçin Diatomitin Fiziksel ve Kimyasal Modifikasyonu ile Reaktif Diatomit-Fosfor Esaslı Gübreler Elde Etmek ve Bunların Etkinliğini Buğday Bitkisi Yetiştirerek İncelemek" başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 BİNBİRÇABA kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı-Özel Çağrılar (BİNBİRÇABA)" kapsamında desteklenmeye değer görülen, “Topraklarda Fosfor Fiksasyonunu Azaltabilmek İçin Diatomitin Fiziksel ve Kimyasal Modifikasyonu ile Reaktif Diatomit-Fosfor Esaslı Gübreler Elde Etmek ve Bunların Etkinliğini Buğday Bitkisi Yetiştirerek İncelemek” projesinin yürütücülerine gazetecin ekibi olarak başarılar dileriz.
 

Bakmadan Geçme