POLHANE Projesi ile daha güvenli bir hayat!

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'POLHANE Projesi' ile Ardahan daha güvenilir hale geliyor.

Vatandaşların bilgilendirilmesiyle farkındalıklarının yükseltilerek polisle olan iş birliğinin artırılması, devletin varlığının her hanede hissedilmesi ve hiçbir suçun gizli kalmamasının hedeflendiği “POLHANE Projesi”, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.

Gerçek istatistiklere ulaşılarak 112 ihbar sayısı ile KADES ve UYUMA uygulamalarının indirme ve ihbar sayılarında artış yaşanmasının hedeflendiği proje ile 450 personele eğitim verildi. 15 Nisan 2024 tarihinde faaliyete geçirilen proje kapsamında bugüne kadar bin 303 hane ziyaret edildi ve bin.587 vatandaş bilgilendirildi. Projeye 30 ekip 90 personel ile il genelinde 15 bin hanenin tamamı ziyaret edilinceye kadar devam edilmesi planlanıyor.

POLHANE Projesi ile gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde 2023 yılında 21 olan KADES uygulama sayısı 2024 yılında 597'ye, 2023 yılında 0 olan UYUMA uygulama sayısı ise 2024 yılında 551'e yükseltildi.  Yapılan görüşmelerde ayrıca 20 vatandaşın daha önce suça maruz kalmasına rağmen herhangi bir müracaatta bulunmadığı tespit edildi.

POLHANE Projesinin yapılacak çalışmalar neticesinde Asayiş Daire Başkanlığı ile koordineli olarak Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programına (ÇOGEP) entegre edilmesi planlanıyor.
 

Bakmadan Geçme