Okullara 1 günlük seçim tatili

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ertesi günü 15 Mayıs'ta, eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasında, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ertesi günü 15 Mayıs'ta, eğitim öğretime 1 gün ara verileceğini ve öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını bildirdi. 

Milli Eğitim Bakanı Özer': "Okullarımızı ve öğretmenlerimizi bir sonraki öğretim gününe rahat ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilmek için seçimin ertesi günü eğitim öğretime bir gün ara vereceğiz. 16 Mayıs'ta eğitim öğretim başlayacak. Öğretmenlerimizi de idari izinli sayacağız." İfadelerine yer verildi.

Buna göre seçim tatili ve 19 Mayıs tatilinin birleşmesine ilişkin bir duyuru belirtilmemesi nedeniyle seçim tatili olağan şekilde uygulanacak.

19 Mayıs resmî tatil. Bu sebeple kamu kurumları, üniversiteler, okullar, borsalar, bankalar, noterler ve aile hekimlikleri hizmet vermeyecekler.

MEB'in 2022-2023 yılı akademik takvimine göre eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da son bulacak. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra yaz tatiline başlamış olacak.

Yeni dönemin başlangıcı ise Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 11 Eylül 2023 yılında olacak.
 

Bakmadan Geçme