Öğretmen ve öğrenciler Türkiye'de bir ilki başardı

Kayseri'de bulunan Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından, Türkiye'de bir ilk olarak yerli adblue üretimi yapılıyor.

Kayseri Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri bölümü bir ilke imza attı. Okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından yerli adblue üretiliyor.
 
Yaklaşık 1 yıldır ürettikleri adblue ile okul sermayesinin toplamına yüzde 90 oranında katkıda bulunduklarını söyleyen Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Özgül, "Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kimya teknolojisi alanında temizlik ürünlerinin yanı sıra yaklaşık 1 yıldır da Arimo Adblue adını verdiğimiz adblue üretimini yapmaktayız. Tekstil teknolojileri alanında baskı üretimi devam ediyor. 

Pandemi döneminde dezenfektan ve hijyen malzemelerinin yanı sıra da yaklaşık 150 bin civarında maske üretimi oldu. Türkiye'de ilk N95 maske üretimi yapan okul olduk. Şu anda da kimya teknolojisi alanında adblue üretimine devam ediyoruz. Yaklaşık 300-400 bin TL harcama yapılarak bu tesis kuruldu. 

2023 yılında okulumuzun döner sermayesi 75 bin TL'ydi. Bu 75 bin TL ile 2023 yılında da yaklaşık 2 milyon TL'ye yakın ciro yaptık. Bunun yüzde 90'ı adblue üretiminden gelen bir ciro." dedi.  
 
Arif Molu Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri Kimya Alan Şefi Yaşar Yağmur ise bu çalışmayı yapan ilkokul olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, "Biz burada aşağı yukarı 2010'dan beri üretim yapıyoruz. Son 1 yıl içinde de adblue dediğimiz ürünü üretiyoruz. Adbluenun Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar içinde üretimini yapan ilk ve okul bizim okulumuz. Yaklaşık 1,5-2 milyon TL civarında bir ciromuz var." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme