MHP Lideri Bahçeli, 'Yerel yönetimlere vurulan paslı zincirler kırıp atılacaktır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın belirlenen bazı belediye başkan adaylarına ilişkin, 'İstanbul muradına erecek, Ankara'ya 'altı ok' değil 'Altınok' mühür vuracak, İzmir'de de Dağ'ın sıcaklığı tuncu eritip savuracaktır.' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Anadolu insanının his, duygu dünyasına nüfuz etmenin hem siyaset insanının hem de fikir ve düşünce erbabının yegane hedefi olması gerektiğini, ancak bu sayede "Biz neydik, neyiz, nereye gidiyoruz?" sorularına makul ve mantıklı cevaplar bulunabileceğini söyledi.

Halktan kopuk olanların, halkın değer yargılarına ve duygu alanına ters düşeceğinin açık olduğunu, milli kültür yükseldikçe siyasetin ve siyasetçilerin kalitesinin de yükseleceğini dile getiren Bahçeli, bu yüksekliğin, devlet ve milleti mukayeseli üstünlüğe kavuşturacağına işaret etti.

Vatana ruh katan, devlete ufuk kazandıran güç kaynaklarından birisinin de milli duyguyu, milli kültürü, milli şuurla birleştiren ve buluşturan Anadolu irfanı olduğunu belirten Bahçeli, Anadolu irfanına güvendiklerini, millet iradesini varlıklarının kilit taşı, kader tacı olarak gördüklerini vurguladı.

Köküne yabancılaşmış, milli kültürden uzaklaşmış, manevi değerlerle arası kapanmamak üzere açılmış olan siyasi hilkat garibelerinin, hakikatte milletin hassasiyetlerine saygı duymasının, hissiyat ve ülkülerine bağlı kalmasının mümkün ve muhtemel olmadığını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nefisleri azanlar, hırsları azgınlaşanlar, tezvirat ve tefrikayı yaydıkça yayanlar iflah olmaz hastalardır, bunun yanında ıslah ve terbiyeye kapalı duran muhterislerdir. Bunların ne kendilerine ne de ülkeye ve millete en ufak faydaları dokunamaz. Çıkarlarına düşkün oldukları ölçüde, insan onuruna saygılı değillerdir. Koltuk, makam ve ikbal için her kötü role talip, her kirli ilişkiye hazır, her türlü rezalete razı, her neviden melanete hevesli olan malum siyaset devşirmelerine ülkemizin bağımsız ve parlak geleceği ise emanet edilemez.

Bu çerçevede, 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nden sonra üçüncü demokratik fırsat olan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'yle Türkiye'miz iyice hızlanacak, yerel yönetimlere vurulan paslı zincirler kırıp atılacaktır. 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe, 386 belde olmak üzere toplamda bin 389 belediyenin önümüzdeki beş yıllık yol haritası Türk milleti tarafından belirlenecek, bu belediyelerden zillete düşenler arınacak, cumhurda olanlar da şahlanacaktır."

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine yerel yönetimler kanalıyla baraj oluşturup engel çıkaranların, kaybedenler kulübünde sıra sıra toplanacağına dikkati çeken Bahçeli, "DEM'lenmiş CHP, Anadolu irfanı karşısında mağlup olacaktır. Yeminli Türkiye düşmanları, millet iradesi karşısında hayal kırıklığına uğrayacaktır. Terör örgütleri, bölücü maşalar, ekonomik tetikçiler, sözde aydınlar, emperyalizmin piyonları, demokrasi muhalifleri, Cumhuriyet karşıtları, hakkın ve halkın aleyhinde kulis yapan iç ve dış bütün mihraklar, 31 Mart'ta hiç unutamayacakları bir ders alacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur bizim, Türkiye hepimizindir

"Cumhur bizim, Türkiye hepimizindir" ifadesini kullanan Bahçeli, yeni yüzyılın umutlarını zedelemeye, heyecanlarını lekelemeye, yürüyüş ve yükselişini kösteklemeye hiç kimsenin muvaffak olamayacağını belirtti.

Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın, 31 Mart seçimleriyle Türkiye'nin geleceğini hem inşa hem de demokrasi meşalesiyle aydınlatacağını dile getirdi.

MHP ve Cumhur İttifakı'nın, birbirinden değerli, saygın ve liyakat sahibi belediye başkan adaylarını kademe kademe açıkladığını anımsatan Bahçeli, adayların şimdiden milletin takdirini kazandığını aktardı.

MHP'nin, şu ana kadar 385 belediye başkan adayını açıkladığını hatırlatan Bahçeli, "İnandık, başarmak için çıktık yola, boyun eğmeyiz, teslim olmayız, taviz vermeyiz hiçbir odağa, hiçbir çıkar grubuna." ifadesini kullandı.

Cumhur İttifakı vardır, hazırdır ve mutlaka başaracaktır

Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin tarihi önemde olduğunu düşündüklerinin altını çizerek, "31 Mart, 14 ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinin tamamlayıcı üçüncü halkası, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, yerel yönetimlerle tam manasıyla eklemlenip kökleşmesinin temin fırsatıdır." görüşünü paylaştı.

CHP'de çatlak seslerin, çarpık hedeflerin, çamur hesapların öne çıktığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "İç karışıklık ve tansiyon yüksekliği hat safhadadır. Bünyesinde dirlik ve düzeni sağlayamamış bir partiye, davul ile tokmağın ayrı ayrı kişilerde bulunduğu bir siyasi acziyete güven duyulamaz, itibar edilemez, yerel yönetimlerde sorumluluk verilemez. İstanbul muradına erecek, Ankara'ya 'altı ok' değil 'Altınok' mühür vuracak, İzmir'de de Dağ'ın sıcaklığı tuncu eritip savuracaktır. Cumhur İttifakı, 31 Mart'ta, milli haklarımızın müdafaası için başarılı olmalıdır, Türkiye'ye karşı sahnelenen beşinci kol faaliyetlerini kırmak için başarılı olmalıdır. Cumhur İttifakı, siyaset ve diplomasi denklemlerinin Türkiye olmadan kurulamayacağının gösterilmesinin yanında, bölgesel ve küresel planda oyun kurucu vasfımızın devamı için başarılı olmalıdır. Devletimizin bekası, milletimizin refahı, vatanımızın selameti için Cumhur İttifakı vardır, hazırdır ve mutlaka başaracaktır."

Bahçeli, MHP'nin hiçbir kara propagandaya eyvallah etmeyeceğini, partinin yüksek sorumluluk duygusuyla, azimli ve inançlı gönül insanlarının desteğiyle, teşkilatların her seviyesinde görev alan dava arkadaşlarının titiz çalışmalarıyla ve milletvekillerinin yoğun gayretiyle yurdun her köşesinde 31 Mart'a hazırlanacağını anlattı.

Devlet Bahçeli, seçime hazırlık için planladıkları ilk açık hava toplantısını, "Cumhur bizim, Türkiye hepimizin" temasıyla Misakımilli'nin ilan edilişinin 104. yılında, 28 Ocak 2024 Pazar günü Mersin'de yapma kararı aldıklarını, 4 Şubat 2024 Pazar günü de Manisa açık hava toplantısını gerçekleştireceklerini hatırlattı.

MHP'nin kolları sıvadığını ifade eden Bahçeli, sosyal medya belediyeciliği ile yalan ve iftiranın sonunun geldiğini, kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonunun göründüğünü söyledi. Bahçeli, "Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde Cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüz üstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir." dedi.

Türk milleti artık uzaydadır, 'Burada ben de varım' demiştir

Türk milletinin sinesinden doğmuş bir vatan evladını, Müslüman Türk astronomi dehalarının rüyasını gerçekleştirmek üzere birkaç gün önce uzaya uğurladıklarını hatırlatan Devlet Bahçeli, mazinin ihtişamlı devirlerinin tekrar dirilişe geçmeye başlamasından bahtiyarlık duyduklarını vurguladı.

Bahçeli, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu 4 astronotu taşıyan kapsülün yaklaşık 36 saatlik yolculuktan sonra cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendiğini anımsatarak şöyle devam etti: "Bu gelişme Türkiye ve Türk milleti için tarihi değer ve önemdedir. İstikbalin göklerde olduğunun teyidi yapılmıştır. Bir gün gelecek uzayda çok daha büyük keşiflere, çok daha büyük mucizelere Türk çocukları imza atacaktır. Ümidim ve niyazım budur. Türk milleti artık uzaydadır, 'Burada ben de varım' demiştir. 14 gün boyunca uzayda kalacak Alper Gezeravcı kardeşimize çalışmalarında başarılar diliyor, sağ salim şekilde dönmesini temenni ediyorum. Bu süreçte en büyük desteği veren Cumhurbaşkanı'mız başta olmak üzere, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum."

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısının ardından, gazetecilerin, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili partisinin tavrını sorması üzerine, "Komisyonda görüşmeler sırasında Milliyetçi Hareket Partisi üyesi arkadaşlarımız İsveç'e, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ve yönetiminin ortaya koymuş olduğu tavırla özdeşir bir yaklaşımla destek vermiştir, bu destek Genel Kurul'da da geçerli olacaktır." yanıtını verdi.
 

Bakmadan Geçme