• Haberler
  • Ekonomi
  • Mezopotamya'nın bereketli topraklarında güzlük ekilişlerin hasadı başladı

Mezopotamya'nın bereketli topraklarında güzlük ekilişlerin hasadı başladı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, 1,6 milyon dekar arazi varlığıyla hem ülkemiz hem de dünyanın en büyük tek parça tarım arazileri arasında yer alan Ceylanpınar Tarım İşlemesinde, 2023/ 2024 yılı güzlük ekilişlerdeki 7 bin 205 dekar alanda gerçekleştirilen arpa hasadı tamamlandı ve 2 bin 800 ton mahsul elde edildi.

Bu yılki arpa hasadında yüksek verimlilik ve kalite standardını koruyarak üretim sürecini tamamlayan Ceylanpınar İşletmesinde hasat süreci titizlikle yönetiliyor ve tüm aşamaların başarılı bir şekilde tamamlanması için 7/24 mesai mefhumu gözetilmeksizin çalışmalar sürüyor.

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak adlandırılan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yer alan TİGEM’in Ceylanpınar Tarım İşletmesinde bu yıl gerçekleştirilecek buğday hasadından 240 bin ton mahsul elde edilmesi bekleniyor.

İşletmenin 142 bin 405 dekar kuru buğday ekili alanlarındaki hasat faaliyetleri başladı. Sulu şartlarda tohumluk üretimi amaçlı olarak ekilişi yapılan 404 bin 329 dekar alandaki buğday hasadına ise önümüzdeki günlerde başlanması planlanırken hasadın 20-35 günlük süreçte tamamlanması hedefleniyor.

Mezopotamya’nın bereketli toprakları üzerinde kurulu olan İşletmenin kuru ve sulu alanlarında buğdayın yanı sıra mercimek, tohumluk fiğ olmak üzere muhtelif güzlük ekilişlerle birlikte toplam 625 bin 205 dekar alanda hasat faaliyetleri gerçekleştirilecek. Yaklaşık 88 bin futbol sahası büyüklüğündeki alanda gerçekleşen hasat faaliyetleri sürecinde toplam 229 biçerdöver ile 128 kamyon ve 1.200 işçi çalışacak.

Bakmadan Geçme