• Haberler
  • Asayiş
  • Kırmızı bültenle aranan 2 firari İstanbul'da kıskıvrak yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 2 firari İstanbul'da kıskıvrak yakalandı

Fransa ve Hollanda tarafından aranan uluslararası suçluların firarileri İstanbul'da düzenlenen başarılı bir operasyonlarla yakalandı.

Sead Dedeic, Fransa tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteni ile “Uyuşturucu Madde Ticareti, Kaçakçılık ve Karapara Aklama” suçlarından aranıyordu.

28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından ülkemize giriş yapan ve hakkında 2024 yılı Nisan ayında İnterpol kırmızı bülteni yayınlanan Sead Dedeic, düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

Marciano Eugene Ruimwijk, Hollanda tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Difüzyon Mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) “Hollanda'nın Capelle bölgesinde Uyuşturucu Madde Ticareti ve Ateşli Silahlar” suçlarından aranıyordu.

Hakkındaki Kırmızı Difüzyon mesajı 2024 yılı Nisan ayında yayınlanan Marciano Eugene Ruimwijk de Türkiye’ye giriş yaparken yakalandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan müşterek çalışmalar sonucunda bu şahıslar yakalandı. Bakan Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme