KGF, 6 Şubat depremleri işletme giderleri destek paketini açıkladı

Kredi Garanti Fonu (KGF), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası işletme giderleri destek paketini açıkladı.

Destek paketiyle ilgili KGF’den yapılan açıklamada: “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, Elazığ, Kilis illeri ve Sivas ili Gürün ilçesinde faaliyet gösteren işletmelerin işletme harcamalarının finansmanı amaçlanmaktadır.” Denildi.

Kefalet için kullanılacak kaynağın hazine fonundan karşılanacağı belirtildi.

İlgili finans kurum ve kuruluşları ise şöyle; Denizbank, Emlak Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Kalkınma Yatırım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım.

KOBİ’lerde kefalet üst limiti 5 Milyon TL, KOBİ dışı kefalet üst limiti ise 15 Milyon TL olarak belirlendi. Kullanılacak kredi azami 12 ay ödemesiz olacak. Toplamda ise ödemesiz dönem dahil 48 ay taksit imkanı sunulacak.

Kurum, verdiği kefaletler karşılığında yararlanıcılardan her bir kefalet kullandırımı için bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının yüzde 0,1’i oranında kredi verenler aracılığıyla komisyon tahsil edebilecek. Yapılandırma durumunda yararlanıcılardan, kefalet bakiyesi üzerinden yüzde 0,1 oranında kredi verenler aracılığıyla peşin olarak komisyon tahsil edilecek.

Özel şartlar ise şöyle;

Yararlanıcıya tahsis edilen işletme kredisinin azami yüzde 35’i işletme harcamalarında kullanılmak üzere nakit olarak verilebilecek.

Vadesi gelen çek ödemeleri için kredinin nakit olmayan bölümünden kullandırım yapılabilecek.

Yararlanıcının kredi kullandığı veya başka bir kredi verenden kullanmış olduğu kredilerin 31.12.2023 tarihine kadar vadesi gelen taksit ödemeleri için kullandırım yapılabilecek.

Detaylar için tıklayınız!
 

Bakmadan Geçme