Kahramanmaraşlı özel sporculardan madalya yağmuru

6 Şubat depreminin ardından umutla ayağa kalkan Kahramanmaraşlı özel sporcular, Konya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda fırtına gibi esti.

10-15 Temmuz 2025 tarihleri arasında Konya’da gerçekleşen “SOBE Spor Oyunları TOSSFED Yüzme Türkiye Şampiyonası”nda Kahramanmaraş’ı temsilen mücadele eden özel sporcular, toplam 11 madalya kazanarak şehrin gururu oldu. Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı’nın desteğiyle organizasyona katılan 5 sporcu, 5 altın, 5 gümüş ve 1 bronz madalyayla şampiyonluk kürsüsünü Kahramanmaraş’ın adıyla süsledi.

Madalyalarla taçlanan başarı hikâyeleri

Şampiyonanın parlayan yıldızı, 2012 doğumlu Osman Eren Taşdemir oldu. Down sendromlu sporcu, katıldığı 5 yarışın tamamında birinci gelerek tam 5 altın madalya kazandı.

Yusuf Kerem Yerhan ise 4 dalda yarışarak 4 gümüş madalyayla büyük bir başarıya imza attı.

Takımın diğer başarılı sporcularından Sertaç Tahsin Boyraz 1 gümüş, Enes Taha Kaya ise 1 bronz madalya kazanarak katkı sağladı.

İlk kez ulusal bir organizasyona katılan Alperen Gözel ise sergilediği performansla takıma moral ve umut verdi.

Milli takım aday kadrosuna seçildi

Gösterdikleri üstün performansla dikkatleri üzerine çeken Osman Eren Taşdemir ve Yusuf Kerem Yerhan, baraj derecelerini geçerek Down Sendrom Yüzme Milli Takımı Aday Kadrosuna seçilmeye hak kazandılar. Bu başarı, sadece bireysel bir zafer değil, aynı zamanda Kahramanmaraş için de gurur verici bir gelişme oldu.

Bu çocuklar birer umut meşalesi

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Zeynep Nur Yerhan, özel sporcuların başarılarını şu sözlerle değerlendirdi, “Onlar sadece madalya kazanan sporcular değil; bir kentin, bir toplumun yeniden ayağa kalkma umududur. Depremle sarsılan Kahramanmaraş’tan yükselen bu başarı hikâyeleri, bizlere gösteriyor ki doğru destekle her çocuk parlayabilir. Bizim için asıl şampiyonluk, bu çocuklara imkan sunabilmekti. Onlar da bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek ne kadar güçlü ve yetenekli olduklarını tüm Türkiye’ye gösterdiler. Bu tablo, engelli bireylere fırsat eşitliği sağlandığında nelerin başarılabileceğinin en somut örneğidir.”

Dayanışmanın zaferi

Ailelerin, antrenörlerin, eğitimcilerin ve gönüllü destekçilerin katkısıyla elde edilen bu büyük başarı, sadece bir spor hikayesi değil; aynı zamanda umut, birlik ve yeniden doğuşun simgesi oldu.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!