Kahramanmaraş'ta yoğun kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi

Kahramanmaraş'ta yüksek kesimlerde etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. İlçe kaymakamlıklarının aldığı kararlar doğrultusunda, öğrencilerin ve eğitim personelinin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla belirli bölgelerde okullar tatil edildi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Göksun, Onikişubat, Andırın, Ekinözü, Elbistan ve Türkoğlu ilçelerinde eğitime ara verildi.

Bu kapsamda Göksun ilçesinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilirken, Onikişubat ilçesinde rakımı yüksek kırsal mahallelerde bulunan okullar tatil edildi. Tatil kapsamına Ilıca Bölgesi, Kale, Büyük Sır bölgesi, Döngele, Suluyayla ve Tekir Bölgesi’ndeki okullar dâhil edildi.

Andırın ilçesinde Geben ve Altınyayla mahallelerindeki okullarda, Ekinözü ilçesinde ise kırsalda taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Elbistan ilçesinde Karamağara, Karahasanuşağı ve Gücük mahallelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar tatil edilirken, Türkoğlu ilçesinde Murat Çakıroğlu İlkokulu ve Ortaokulu da yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olacak.

Yetkililerden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş il genelinde beklenen yağışların yağmur ve yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacağı, eğitim öğretimi engelleyecek genel bir olumsuzluk bulunmadığı belirtildi. Bu nedenle belirtilen ilçeler ve mahalleler dışında il genelinde eğitim öğretime normal şekilde devam edileceği ifade edildi.

Vatandaşların ve sürücülerin yüksek kesimlerde oluşabilecek buzlanma ve ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olmaları istendi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!