Kahramanmaraş'ta son bir ayda kaç deprem oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre Kahramanmaraş'ta son 30 gün içerisinde 28 deprem meydana geldi.

Editörümüzün yaptığı araştırmalara göre; 6 Mayıs – 5 Haziran 2022 tarihleri arasında AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı kayıtlarına göre Kahramanmaraş’ta şiddetleri 0,9 ila 2,7 arasında değişen 28 deprem meydana geldi.

Depremler; Andırın, Nurhak, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık, Onikişubat, Çağlayancerit ve Elbistan İlçelerinde meydana gelirken, Göksun, Afşin, Ekinözü ilçelerinden herhangi bir deprem olayına rastlanılmadı.

En düşük deprem yerin 7 km derinliğinde 0,9’la Andırın’da kayıtlara geçerken, yine yerin 7 km derinliğinde 2,7’lik deprem Andırın’da meydana geldi.

Depremlerin 5’i Pazarcık ilçesinde, 1’i Dulkadiroğlu İlçesinde, 2’si Elbistan İlçesinde, 4’ü Nurhak İlçesinde, 6’sı Pazarcık İlçesinde, 2’si Çağlayancerit İlçesinde, 1’i Türkoğlu İlçesinde ve 7’si ise Andırın İlçesinde meydana geldi.

Kahramanmaraş’ta son deprem ise 4 Haziran Cumartesi Saat 03.51 sularında 1,1 şiddetinde Pazarcık İlçesinde kayıtlara geçti.
 

Bakmadan Geçme