Kahramanmaraş'ta drone ile trafik denetimi başlıyor

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım atıyor. 13-20 Haziran 2024 tarihleri arasında il genelinde drone ile trafik denetimi yapılacak.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şehirlerarası karayollarında sıkça rastlanan "sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek" gibi trafik ihlallerinin önlenmesine yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Sürücüler uyarıldı

Sürücülerde "algılanan yakalanma riski duygusunun" yüksek tutulmasının hedeflendiği bu denetimlerle, özellikle trafiğin yoğun olduğu güzergâhlarda ve kavşak konumunda olan kesimlerde kurallara uyulmasının sağlanması amaçlanıyor. Hava durumunun elverdiği ölçüde gerçekleştirilecek bu denetimler, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek.

Denetimlerin önemi

Emniyet yetkilileri, bu tür denetimlerin sürücülerde farkındalık oluşturmak ve trafik kazalarını azaltmak adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları ve yetkililere yardımcı olmaları istendi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların bayram süresince güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat etmeleri için tüm önlemlerin alındığını belirterek, tüm vatandaşlara sağlıklı ve mutlu bayramlar diledi. 
 

Bakmadan Geçme