Kahramanmaraş'ta drone denetimleri başlıyor

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücülerin trafik kurallarına uymasını teşvik etmek ve olası ihlalleri önlemek için hava araçlarıyla (Drone) denetim faaliyetlerine başlıyor.

Trafik denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenerek, sürücülerde "yakalanma riski duygusu"nun sürekli ve üst düzeyde tutulması amaçlanıyor. 

Bu kapsamda, şehirlerarası karayollarında sıkça gözlemlenen ihlaller arasında yer alan sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, kırmızı ışık ihlali, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek gibi durumlar özel bir denetimle ele alınacak.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu güzergâhlar ve kavşak konumunda olan kesimlerde, "22.01.2024 – 04.03.2024" tarihleri arasında drone kullanımıyla trafik denetimleri yapılacak. 

Bu sayede, hava koşullarının elverdiği ölçüde gerçekleştirilecek özel trafik denetimleri ile trafik kazalarına sebep olan ihlallerin azaltılması ve trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin ve yayaların güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için yürütülen bu drone denetimleri ile şehir genelinde trafik kurallarına uyumun artırılmasını ve trafik güvenliğinin sağlanmasını amaçlıyor.
 

Bakmadan Geçme