Kahramanmaraş'ta arıcılara 424 ton şeker dağıtıldı

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren 1180 arı yetiştiricisine 424 ton şeker dağıtımı yapıldı. Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize dilen programda Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, üreticilere şeker dağıtımı yaptı.

6 Şubat depremleri sonrası üreticileri ayağa kaldırmak için sağlanan devlet desteklerine bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 1180 arı yetiştiricisine 424 ton şeker dağıtımı yapıldı.

Programa Bakan Kirişci’nin yanı sıra Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Bilir ve üreticiler katıldı.

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: “Depremzede üreticilerimizin ilk andan itibaren hep yanlarında olduk. Depremden etkilenen illerimizdeki 10 bin 328 arıcımıza toplam 90,5 milyon TL değerindeki yüzde 100 hibeli besleme şekerinin dağıtımıyla da arıcılarımızın hep yanlarında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalamış olduğu bir kararla büyükbaşsa büyükbaş, küçükbaşsa küçükbaş, arılı kovansa arılı kovan, kanatlıysa kanatlı, su ürünleriyse su ürünleri, bunların bire bir karşılanması konusunda üreticilerimize destek oluyoruz. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta 1180 arıcımızın sahip olduğu yaklaşık 105 bin kovan için 7 milyon 200 bin TL değerindeki toplam 424 ton şeker dağıtımını hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Arıcılarımıza hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bilir: “Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak 6 Şubat depremlerinden sonra her daim üreticilerimizin yanındaydık. İlimizde bulunan 1180 arı yetiştiricimize yaklaşık 424 ton şeker dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın yüzde 100 hibeli olarak bunun dağıtımını gerçekleştiriyor. Bunun maddi karşılığı ise 7 milyon 200 bin TL civarındadır. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme