Kahramanmaraş'ta Adreste Nüfus Hizmeti devreye girdi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, hayata geçirdiği Adreste Nüfus Hizmeti Projesi ile vatandaşların yaşamını önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Proje, özellikle yaşlı, hasta, kısıtlı, engelli ve mücbir sebeplerle gelemeyen bireylerin T.C. Kimlik Kartı başvurularını yapmalarını sağlıyor. Proje Kahramanmaraş'ta da uygulanmaya başladı.

Kahramanmaraş'ta Nüfus Müdürlüklerine gidemeyenler için, yakınlarının aracılığıyla gelememe durumunun beyan edilmesi yeterli oluyor. Bu sayede, belirtilen koşullarda bulunan vatandaşlar, kimlik kartı başvurularını yapmak için fiziksel olarak gitmeleri gerekmeksizin bu hizmetten faydalanabiliyorlar.

Adreste Nüfus Hizmeti Projesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya ve toplumun her kesimine erişimi sağlamaya yönelik bir adım olarak öne çıkıyor. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik sunulan bu hizmet, toplumsal katılımı artırarak toplumsal adaletin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Adreste Nüfus Hizmeti Projesi; yaşlı, hasta, kısıtlı, engelli ve mücbir sebeplerle gelemeyen vatandaşlarımızın T.C. Kimlik Kartı başvurularını kolaylaştırıyor!

İlimizde Nüfus Müdürlüklerine gidemeyenler için yakınları aracılığıyla gelememe durumunun beyan edilmesi yeterlidir.

Adreste Nüfus Hizmeti, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya ve toplumun her kesimine ulaşmaya yönelik bir projedir.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme