Kahramanmaraş ihracatı yükselişe geçti

6 Şubat 2023 tarihli asrın felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, ihracat rakamları pozitif yönlü artış gösterdi. İhracatçı iller sıralamasında Kahramanmaraş, 21'inci sıraya yükseldi.

Kahramanmaraş ihracatı Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27 artarak 73 milyon dolardan 92 milyon dolara çıktı.

Kahramanmaraş, Ocak-Mart döneminde 296 milyon dolar ihracatla ihracatçı iller sıralamasında yüzde 26’lık değişim oranıyla 21. sırada yer aldı. İstanbul, Ocak-Mart döneminde 23 milyar dolar ihracat ile iller sıralamasında ilk sırada yer aldı.

En çok tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştiren Kahramanmaraş, mücevher ihracatında yüzde 1535 değişim oranıyla en fazla artış sağlanan ürün kalemi oldu.

Mart ayında kentin, Tekstil ve Hammaddeleri ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23 artarak 55,3 milyon dolar oldu. Mart ayında Demir ve Demir Dışı Metaller (Metal Mutfak Eşyaları) ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47 artarak 16,1 milyon dolar oldu.

Kahramanmaraş Ocak-Mart döneminde en çok İtalya, Mısır, Bangladeş, Portekiz, Fas ve Almanya’ya ihracat yaptı. Mart ayında Kahramanmaraş’tan 89 ülke/bölgeye ihracat yapıldı.

Portekiz’e yapılan ihracattaki yüzde 272’lik büyüme oranı dikkatlerden kaçmadı.
 

Bakmadan Geçme