• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kimliksiz kayıplarla ilgili açıklama

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kimliksiz kayıplarla ilgili açıklama

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat depremleri sonrası yürütülen kimliklendirme çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde vücut bütünlüğü bozulan ve kimliği henüz belirlenmeyen kişilerin kimliklendirme çalışmaları devam ediyor.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada: “06 Şubat 2023 tarihi saat 04.17'de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan ilçelerinde 7.6 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana gelmiş, Kahramanmaraş il merkezi ile Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerindeki bazı binalarda oluşan çökme ve hasar neticesi çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybedip ve yaralanmıştır.

Meydana gelen bu vahim olay neticesi Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığımızca Adli soruşturmalar başlatılıp bu soruşturmaların daha etkin ve seri bir şekilde yürütülmesi için deprem soruşturmaları bürosu oluşturulmuştur.

Deprem bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında; vücut bütünlüğü olmayan 46 uzuv parçası hakkında kimliklendirme çalışmaları devam etmektedir. Yine vücut bütünlüğü bulunup kimliklendirmeleri yapılamayan 59 vatandaşımıza ait cenazelerin kimliklendirme çalışmaları da devam etmektedir.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımıza 41 vatandaşımız yönünden kayıp başvurusunda bulunulmuştur. Bu kapsamda 41 vatandaşımızı bulmaya yönelik arama ve kimliklendirme çalışmalarına devam edilmektedir.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme