Jandarmadan 16 ilde dev operasyon

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince, Ankara, Adana, Muğla ve Edirne merkezli 16 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden sahte ilan yayınlayan, internet üzerinden kumar oynatan ve yatırım danışmanlığı adı altında dolandırıcılık yaptığı belirlenen 34 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmalarda, şüphelilerin sosyal medya platformları üzerinden sahte “motosiklet” ilanı vererek vatandaşları dolandırdığı, internet bağlantılı işletim sistemleri aracılığıyla kumar uygulamalarının kurulmasını sağlayarak kumar oynattığı, ayrıca çeşitli internet siteleri üzerinden “yatırım danışmanlığı” ve “tarım kredisi” vaatleriyle haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 13’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemleri ise sürüyor.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları doğrultusunda, şüphelilerin suçtan elde ettiği değerlendirilen yaklaşık 225 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu. El konulan varlıklar arasında 30 konut, 6 araç ve 40 banka hesabı bulunuyor.

Geniş çaplı operasyon kapsamında Mersin, Niğde, Gaziantep, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Batman, Manisa, İzmir, Şanlıurfa, Kayseri, Diyarbakır ve Denizli’de de gözaltılar gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, Jandarmamızı ve MASAK çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Sokaklarda olduğu gibi dijital mecralarda da vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya çalışanlara göz açtırmıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!