IPARD Projeleri sözleşmesi Kahramanmaraş'ta imzalandı

Tarım ve Orman Bakanı, 28'inci Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD) Yatırımcı Buluşması ve IPARD tarafından desteklenen projelerin imza törenine katıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından merkez Onikişubat ilçesindeki Şairler Tepesi'nde düzenlenen Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD) Yatırımcı Buluşması ve IPARD tarafından desteklenen projelerin imza törenine Bakan Kirişci’de katıldı.

Programda konuşan Bakan Kirişci: “Tarımsal üretimle birlikte üretilen ürünlerin işlenmesi, pazarlanması ve alternatif gelirlerin oluşturulması etkili bir kırsal kalkınma çalışmasının da temelini oluşturmaktadır. Tarımsal üretimin, kırsaldaki en önemli üretim faaliyeti olduğu artık hepimiz tarafından bilinen bir gerçek haline gelmiştir. Bu yapısıyla tarımsal üretim, ülkemizin gıda arz güvenliğinin sağlanmasına, ekonomik büyümeye, istihdama ve tarımsal sanayileşmeye katkısı nedeniyle politikalarımızın temel odak noktasını oluşturmaktadır. Ülkemizin zenginliklerini, kırsal kalkınmayla entegre edecek çalışmalara imza atıyor, tarımsal üretimimizi güçlendiriyoruz." Dedi.

Bakan Kirişci, "IPARD programı, Avrupa Birliği ve devletimizin ortak finansmanıyla kırsalımıza hibe desteği sağlamaktadır. 2011 yılından bu yana 42 ilimiz IPARD desteklerinden faydalanmaktadır. IPARD programı kapsamında 16 farklı alt sektörde yapılacak yatırımlara hibe desteği sağlayarak 2011 yılından beri yatırımcılarımızın hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. IPARD programları kapsamında bugüne kadar tamamlanan 24 bin 102 projeye toplam 19,4 milyar lira hibe ödedik. Bu desteklerle toplam 41,2 milyar lira tutarında da yatırım hayata geçmiş ve 91 bin kişiye istihdam sağlanmıştır." İfadelerine yer verdi.

Kirişci, "Ülkemizin, IPARD-I ve IPARD-II programlarının uygulanmasında gösterdiği başarı ve kazandığı tecrübelerin ışığı altında sektör paydaşlarının katılımı ile hazırlanacak IPARD-III programından ise inşallah 81 ilimiz yararlanıyor olacak. IPARD-III programıyla ülkemiz tarım gıda sektörleriyle, kırsal alanlarımızın geleceğe hazırlanmasına daha çok katkı sağlayacak ve kırsal alanlarımızda yaşayan ve üreten insanlarımızın hayatlarına daha çok dokunacağız." Dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kirişci, IPARD programı kapsamında destek almaya hak kazanan "Üveys Küçükbaş Besi Çiftliği Projesi", "Dondurma Diyarı" ve "Tarımsal Makine ve Ekipman Alımı" projelerinin sahiplerine sembolik çek takdim etti.
 

Bakmadan Geçme