İlkokul öğrencilerinden jandarmayı duygulandıran mektup

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Mimar Sinan İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinin okuma yazmayı öğrendikten sonra Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde şehit olan askerlerin anısına 37 farklı il ve ilçedeki jandarma komutanlıklarına yazdıkları duygu dolu moral mektuplarına jandarmadan cevap mektupları gelmeye başladı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez hayata geçirilen ’Dönem Sonu Faaliyet Haftası’ etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinin 12 Ocak 2024’te Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit olan askerlerin anısına yazdıkları moral mektuplarına jandarmadan cevabi mektuplar gelmeye başladı. Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personel tarafından getirilen mektuplar öğrencilere dağıtılırken, çocuklar çeşitli hediyelerle sevindirildi.
 
Kendileri yazıp kendileri gönderdi

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmesi, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için ’Dönem Sonu Faaliyet Haftası’ düzenlendi. Bu kapsamda ilçemiz Mimar Sinan İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri ile birlikte okumaya yazmaya geçtikleri bu dönemde 12 Ocak 2024’te Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit olan askerlerimizin anısına moral mektubu yazdılar. Yazdıkları bu mektupları başta Sarıgöl, Manisa, İzmir, Ankara olmak üzere; Doğu ve Güneydoğudaki toplam 37 farklı il-ilçe jandarma komutanlıklarına posta yoluyla kendileri gönderdi." dedi.

Mektupların ulaştığı komutanlıkların da öğrencilere cevap mektubu ve hediyeler göndermeye başladıklarını ifade eden Yıldırak, "Hakkari, Ağrı ve Van il jandarma komutanlıkları Mimar Sinan İlkokulundaki öğrencilerimize cevap mektubu gönderdiler. Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı mektup yazan sınıfı ziyaret ederek Ankara ve Elazığ İl Jandarma Komutanlıklarının hediyelerini öğrencilere verdi. Böylesine anlamlı bir çalışmaya gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim." dedi.
 

Bakmadan Geçme